Dietoterapie și nutriție

Autor: Dr. Nicolae Dan, Dr. Valentina Dan,
Editura: Viață și sănătate
Tratat și ghid de alimentație sănătoasă
Autor(i): Dr. Nicolae Dan, Dr. Valentina Dan,Editura: Viață și sănătate
Anul apariţiei: 2021
Pagini: 432 (23x15 cm)
ISBN:9786069119822
Preţ: 55,00 Lei
Disponibilitate: în stoc
Cartea „Dietoterapie și nutriție bazată pe alimente vegetale integrale“ este un amplu tratat de alimentație sănătoasă, dar în același timp și un ghid de dietoterapie cu numeroase sugestii practice.
Este o carte menită să ajute la prevenirea bolilor, dar și la vindecarea lor, o carte pentru publicul larg, dar și pentru profesioniști, pentru persoanele sănătoase, dar și pentru cele bolnave.
Autorii promovează alimentația bazată pe alimente vegetale integrale (ABAVI), conform principiilor medicinei întemeiate pe dovezi. Aceste dovezi provin atât din studii științifice de actualitate, cât și din experiența de un sfert de secol la Centrul de Sănătate Herghelia, unde mii de pacienți și-au rezolvat problemele de sănătate prin schimbarea stilului de viață.
Cuprinsul cărţii: „Dietoterapie și nutriție“
- Prefață
- Introducere și viziunea de ansamblu
- Introducere. Definirea alimentației bazate pe alimente vegetale integrale
- Trenduri actuale
- Istoricul recent al nutriției vegetariene bazate pe dovezi. Rolul central jucat Universitatea din Loma Linda și universitatea Harvard
- Studii majore despre vegetarieni
- Nutriția vegetariană. Beneficii și riscuri
- Nutriția vegetariană, nutrienții de interes particular și ciclul vieții. Grupuri și nevoi speciale: femeile însărcinate sau în perioada lactației, copii, vârstnici, sportivi
- Dieta vegetariană și nutrienții potențial problematici
- Nutriția vegetariană în sarcină și lactație
- Nutriția vegetariană în primii ani de viață, copilărie și adolescență
- Vârsta a treia, longevitatea, sportul și nutriția vegetariană
- Alimentația vegetariană și bolile cronice
- Alimentația modernă - un determinant major al bolilor cronice
- Bolile cardiovasculare aterosclerotice și factorii implicați în apariția lor
- Alimentația de tip ABAVI în prevenția și tratamentul bolilor cardiovasculare Aterosclerotice
- Nutriția vegetariană și obezitatea
- Apendice
- Poziția asociației dietetice americane față de alimentația vegetariană - impactul ei în bolile cardiovasculare
- Ce ne spun studiile despre impactul alimentației asupra factorilor de risc cardiovascular și a mortalității prin boli cardiovasculare
- Complicațiile obezității