0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Abhinavagupta

Cărţi de Abhinavagupta

Abhinavagupta este unul dintre cei mai de seamă gânditori ai Indiei, care a trăit se pare între 950 şi 1050 Î.C.

Este venerat în India ca poet şi estetician, ca filozof şi mistic şi este considerat a fi cel mai de seamă maestru spiritual al Shaivismului din Kashmir. A studiat filozofia şi arta asimilând toate marile tradiţii spirituale ale timpului său.

În lucrarea sa Tantraloka (VII, 205, 206) Abhinavagupta spune că discipolul unui maestru înţelept trebuie să se apropie şi de alţi înţelepţi, pentru a obţine şi cunoaşterea altor metode spirituale.

A practicat succesiv şi a contribuit la dezvoltarea fiecăreia dintre cele trei mari şcoli ale Shaivismului din Kashmir: Krama, Trika şi Kaula. Dintre toţi maeştrii alături de care a practicat yoga, cea mai mare recunoştinţă a manifestat-o faţă de Shambhunatha din Jalandhar, cel care l-a iniţiat în secretele Kaula. Abhinavagupta a fost considerat de-a lungul timpului un „mare învăţat“, un „mare fîlozof“, un „mare estetician“, un geniu dar şi un „mare sfânt“, „un mare yoghin realizat“, un „eliberat“ etc.

Abhinvagupta este numele său spiritual, aşa cum spune el însuşi în Tantraloka

Abhinvagupta, de-a lungul vieţii sale, a scris peste 50 de lucrări (dar, din nefericire, multe s-au pierdut), cea mai faimoasă dintre acestea fiind Tantraloka (Lumina Tantrei), un tratat enciclopedic asupra tuturor aspectelor filosofice şi practice ale sistemelor Trika şi Kaula. Tot el este autorul unei sinteze a acestei lucrări monumentale, pe care a intitulat-o Tantrasara (Esenţa Tantrei).


Cărţi de Abhinavagupta


Gitartha Samgraha

Gitartha Samgraha. Editura Ram
CumpărDetalii carte

Comentariul lui Abhinavagupta la Bhagavad Gita

Autor(i): Abhinavagupta
Editura: Ram
Pagini: 206 (13x20 cm)
Preţ: 25,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Abhinavagupta, marele înţelept al Shaivismului din Kashmir, a scris acest comentariu profund esoteric la Bhagavad Gita, un text esenţial al înţelepciunii vedice, pentru a facilita accesul la o sursă de cunoaştere autentică tuturor celor interesaţi de Yoga.