0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Abhinavagupta

Cărţi de Abhinavagupta

Abhinavagupta.
Abhinavagupta

Abhinavagupta este unul dintre cei mai de seamă gânditori ai Indiei, care a trăit se pare între 950 și 1050 Î.C.

Este venerat în India ca poet și estetician, ca filozof și mistic și este considerat a fi cel mai de seamă maestru spiritual al Shaivismului din Kashmir. A studiat filozofia și arta asimilând toate marile tradiții spirituale ale timpului său.

În lucrarea sa Tantraloka (VII, 205, 206) Abhinavagupta spune că discipolul unui maestru înțelept trebuie să se apropie și de alți înțelepți, pentru a obține și cunoașterea altor metode spirituale.

A practicat succesiv și a contribuit la dezvoltarea fiecăreia dintre cele trei mari școli ale Shaivismului din Kashmir: Krama, Trika și Kaula. Dintre toți maeștrii alături de care a practicat yoga, cea mai mare recunoștință a manifestat-o față de Shambhunatha din Jalandhar, cel care l-a inițiat în secretele Kaula. Abhinavagupta a fost considerat de-a lungul timpului un „mare învățat“, un „mare fîlozof“, un „mare estetician“, un geniu dar și un „mare sfânt“, „un mare yoghin realizat“, un „eliberat“ etc.

Abhinvagupta este numele său spiritual, așa cum spune el însuși în Tantraloka

Abhinvagupta, de-a lungul vieții sale, a scris peste 50 de lucrări (dar, din nefericire, multe s-au pierdut), cea mai faimoasă dintre acestea fiind Tantraloka (Lumina Tantrei), un tratat enciclopedic asupra tuturor aspectelor filosofice și practice ale sistemelor Trika și Kaula. Tot el este autorul unei sinteze a acestei lucrări monumentale, pe care a intitulat-o Tantrasara (Esența Tantrei).

Dacă doriți mai multe informații despre Abhinavagupta puteți urma linkurile următoare:

en.wikipedia.org => Abhinavagupta

abhinavagupta.org => Abhinavagupta

britannica.com => Abhinavagupta


Cărţi de Abhinavagupta


Gitartha Samgraha

Comentariul lui Abhinavagupta la Bhagavad Gita

Autor(i): Abhinavagupta
Editura: Ram
Anul apariţiei: 2000
Pagini: 206 (13x20 cm)
ISBN:9789737726391
Preţ: 27,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Abhinavagupta, marele înțelept al Shaivismului din Kashmir, a scris acest comentariu profund esoteric la Bhagavad Gita, un text esențial al înțelepciunii vedice, pentru a facilita accesul la o sursă de cunoaștere autentică tuturor celor interesați de Yoga.