0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Adam Smith

Cărţi de Adam Smith

Adam Smith (16 iunie 1723 – 17 iulie 1790) a fost economist, om politic şi filozof scoţian.

Fiu al unei familii scoţiene, la 14 ani intră la Universitatea din Glasgow unde devine discipol al profesorului de filozofie morală Francis Hutchison.

Apoi intră la Universitatea din Oxford unde rămâne şase ani.

În 1748 ocupă un post de profesor de literatură la Universitatea din Edimburg, iar în 1751 trece la cea din Glasgow, unde îl substituie pe Hutchinson la catedra de Filozofie Morală.

În 1768 obţine postul de Comisar al Vămilor din Edimburg, post pe care-l va ocupa întreaga sa viaţă şi care nu părea a fi în contradicţie cu spiritul său liberschimbist.

Adam Smith a fost iniţial interesat de etică. După el statul trebuie să se abţină să intervină în economie, pentru că oamenii acţionează liber în căutarea propriului interes, existând o mână invizibilă ce le converteşte eforturile în beneficii pentru toţi.


Cărţi de Adam Smith


Teoria sentimentelor morale

Teoria sentimentelor morale. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Autor(i): Adam Smith
Editura: Publica
Colecţia: Co-lecţia de economie
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 520 (14x21 cm)
Preţ: 55,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Tratatul clasic al lui Smith promovează idei despre altruism, dreptate şi simpatie, care au căpătat din nou importanţă în afaceri şi în politică, oferind o viziune despre responsabilitatea socială care continuă să fie foarte influentă chiar şi după 250 de ani de la prima ediţie a cărţii.

Avuţia naţiunilor

Avuţia naţiunilor. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Autor(i): Adam Smith
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 410 (14x20 cm)
Preţ: 47,20 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

„Avuţia naţiunilor“ este, pur şi simplu, cea mai bună carte de economie politică scrisă vreodată. Este cu adevărat o carte deschizătoare de drumuri, al cărei scop magistral şi sinteză nu au fost depăşite, în cele două secole şi un sfert care au trecut de când a fost scrisă.