0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Adam Smith

Cărţi de Adam Smith

Adam Smith (16 iunie 1723 – 17 iulie 1790) a fost economist, om politic și filozof scoțian.

Fiu al unei familii scoțiene, la 14 ani intră la Universitatea din Glasgow unde devine discipol al profesorului de filozofie morală Francis Hutchison.

Apoi intră la Universitatea din Oxford unde rămâne șase ani.

În 1748 ocupă un post de profesor de literatură la Universitatea din Edimburg, iar în 1751 trece la cea din Glasgow, unde îl substituie pe Hutchinson la catedra de Filozofie Morală.

În 1768 obține postul de Comisar al Vămilor din Edimburg, post pe care-l va ocupa întreaga sa viață și care nu părea a fi în contradicție cu spiritul său liberschimbist.

Adam Smith a fost inițial interesat de etică. După el statul trebuie să se abțină să intervină în economie, pentru că oamenii acționează liber în căutarea propriului interes, existând o mână invizibilă ce le convertește eforturile în beneficii pentru toți.


Cărţi de Adam Smith


Avuția națiunilor

Autor(i): Adam Smith
Editura: Publica
Colecţia: Co-lecția de economie
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 410 (14x20 cm)
Preţ: 47,20 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

„Avuția națiunilor“ este, pur și simplu, cea mai bună carte de economie politică scrisă vreodată. Este cu adevărat o carte deschizătoare de drumuri, al cărei scop magistral și sinteză nu au fost depășite, în cele două secole și un sfert care au trecut de când a fost scrisă.

Teoria sentimentelor morale

Autor(i): Adam Smith
Editura: Publica
Colecţia: Co-lecția de economie
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 520 (14x21 cm)
Preţ: 55,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Tratatul clasic al lui Smith promovează idei despre altruism, dreptate și simpatie, care au căpătat din nou importanță în afaceri și în politică, oferind o viziune despre responsabilitatea socială care continuă să fie foarte influentă chiar și după 250 de ani de la prima ediție a cărții.