0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Aldous Huxley

Cărţi de Aldous Huxley

Aldous Huxley (1894‑1963) s‑a născut în oraşul englez Godalming, comitatul Surrey, într‑o familie cu o îndelungată tradiţie intelectuală.

În 1908 şi‑a început studiile la Eton College, iar după o întrerupere de doi ani (pricinuită de o gravă afecţiune oculară) le‑a continuat la Balliol College, Oxford, unde a şi predat pentru scurt timp literatura.

Şi‑a făcut debutul în 1916, cu volumul de versuri „Roată în flăcări“ („The Burning Wheel“).

Huxley a publicat de‑a lungul vieţii numeroase romane, volume de povestiri, eseuri şi poezii, scenarii de film şi biografii, cărţi de filosofie, jurnale de călătorii şi cărţi pentru copii, fiind considerat unul dintre cei mai reprezentativi şi mai influenţi scriitori ai secolului XX.

În 1959, scriitorul a fost distins cu Premiul pentru Merit al Academiei Americane de Arte şi Litere.


Cărţi de Aldous Huxley


Minunata lume nouă

Minunata lume nouă. Editura Polirom
CumpărDetalii carte

Autor(i): Aldous Huxley
Editura: Polirom
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 256 (13x20 cm)
Preţ: 34,95 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

„Minunata lume nouă“ porneşte de la ideea unei societăţi distopice care, pentru a-şi controla cetăţenii, recurge la orice subterfugiu: de la transformarea rasei umane şi manipularea ei genetică până la mascarea minciunii în adevăr absolut.

Reîntoarcere în minunata lume nouă

Reîntoarcere în minunata lume nouă. Editura Polirom
CumpărDetalii carte

Autor(i): Aldous Huxley
Editura: Polirom
Colecţia: Eseuri şi confesiuni
Anul apariţiei: 2013
Pagini: 168 (10x18 cm)
Preţ: 18,95 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Suprapopularea şi supraorganizarea ameninţa din ce în ce mai mult libertatea individului, iar încercările de a contracara manipularea, propaganda mincinoasă şi spălarea creierelor par sortite eşecului.

Forţele cu care ne confruntăm sunt poate prea mari pentru a fi învinse, conchide Huxley, dar „este de datoria noastră să facem tot ce putem pentru a ne împotrivi lor“.