0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Alfredo Lopez Austin

Cărţi de Alfredo Lopez Austin

Alfredo Lopez Austin s-a născut în Ciudad Juarez, Chihuahua, în anul 1936.

Distins recent de către University of Texas, Austin și Harvard University pentru importanta și valoroasa sa contribuție în studiul artei și culturii Mesoamericii, autorul reprezintă o figură proeminentă a culturii mexicane.

Reputat istoric, a dobândit recunoașterea internațională printr-o serie de lucrări în care îmbină o metodologie riguros științifică cu o profundă cunoaștere a întregului complex cultural care este Mesoamerica.

Între temele abordate în lucrările sale se număra mitologia, organizarea social-politică și economică, educația, magia, religia Mesoamericii.

Mare parte din aceste studii sunt abordate din perspectiva unei strânse conexiuni cu tradițiile actualelor populații indigene din Mexic, în baza conceptului de „nucleu dur“.

Alfredo Lopez Austin este cercetător la Instituto de Investigaciones Antropologicas din cadrul Universidad Nacional Autonomă de Mexico (UNAM) și profesor la Colegio de Historia de la Facultad de Filosofia y Letras din cadrul aceleiași universități.


Cărţi de Alfredo Lopez Austin


Tamoanchan și Tlalocan - Topografie sacră în Mesoamerica

Autor(i): Alfredo Lopez Austin
Editura: Herald
Colecţia: Cultură și civilizație
Anul apariţiei: 2012
Pagini: 368 (13x20 cm)
Preţ: 37,50 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Miturile despre Tamoanchan îl descriu ca pe locul de obârșie al tuturor ființelor. Tlalocan, în schimb, era un paradis terestru situat în interiorul unui munte veșnic verde și frumos, locul în care sălășluiau oamenii care au murit prin înec, răpuși de fulger sau de boală.