0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Alfredo Lopez Austin

Cărţi de Alfredo Lopez Austin

Alfredo Lopez Austin s-a născut în Ciudad Juarez, Chihuahua, în anul 1936.

Distins recent de către University of Texas, Austin şi Harvard University pentru importanta şi valoroasa sa contribuţie în studiul artei şi culturii Mesoamericii, autorul reprezintă o figură proeminentă a culturii mexicane.

Reputat istoric, a dobândit recunoaşterea internaţională printr-o serie de lucrări în care îmbină o metodologie riguros ştiinţifică cu o profundă cunoaştere a întregului complex cultural care este Mesoamerica.

Între temele abordate în lucrările sale se număra mitologia, organizarea social-politică şi economică, educaţia, magia, religia Mesoamericii.

Mare parte din aceste studii sunt abordate din perspectiva unei strânse conexiuni cu tradiţiile actualelor populaţii indigene din Mexic, în baza conceptului de „nucleu dur“.

Alfredo Lopez Austin este cercetător la Instituto de Investigaciones Antropologicas din cadrul Universidad Nacional Autonomă de Mexico (UNAM) şi profesor la Colegio de Historia de la Facultad de Filosofia y Letras din cadrul aceleiaşi universităţi.


Cărţi de Alfredo Lopez Austin


Tamoanchan şi Tlalocan - Topografie sacră în Mesoamerica

Tamoanchan şi Tlalocan - Topografie sacră în Mesoamerica. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Autor(i): Alfredo Lopez Austin
Editura: Herald
Colecţia: Cultură şi civilizaţie
Anul apariţiei: 2012
Pagini: 368 (13x20 cm)
Preţ: 37,50 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Miturile despre Tamoanchan îl descriu ca pe locul de obârşie al tuturor fiinţelor. Tlalocan, în schimb, era un paradis terestru situat în interiorul unui munte veşnic verde şi frumos, locul în care sălăşluiau oamenii care au murit prin înec, răpuşi de fulger sau de boală.