0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Alice Miller

Cărţi de Alice Miller

Alice Miller.
Alice Miller

Alice Miller (1923- 2010), psiholog elvețian, a fost în mod special recunoscută pentru cărțile sale în domeniul abuzului părinte-copil, traduse în numeroase limbi.

Cartea sa „Drama copilului dotat“ a dat naștere unor dezbateri intense și a devenit un bestseller internațional.

Opiniile sale asupra consecințelor abuzului față de copil au devenit deosebit de influențe. Miller a ținut să clarifice că termenul de „abuz“ nu se referă numai la violență fizică și la abuzul sexual, ci și la o formă de abuz mai insidioasă: abuzul psihologic.

Abuzul psihologic este insidios deoarece e dificil de identificat și oprit căci persoana abuzată are adesea tendința de a ascunde abuzul chiar și de ea însăși și s-ar putea să nu devină conștientă de el decât în urma unui eveniment dramatic de viață sau a instalării depresiei, ce se cere tratată.

Miller, care în discursul său asociază psihanaliza cu „pedagogia otrăvitoare“, pune abuzul psihologic parental la baza tuturor nevrozelor și a psihozelor.

Ea a susținut că toate formele de boala mentală, adicție, crimă și aderare oarbă la o sectă religioasă sunt cauzate în ultimă instanță de furia și suferința refulate ce rezultă din traumele inconștiente nerezolvate din copilărie.

Ea a analizat din această perspectivă viața unor figuri problematice ale istoriei, realizând între altele psihobiografia lui Adolf Hitler și a lui Jürgen Bartsch, despre care afirmă că au suferit de abuzuri parentale repetate.

Dacă doriți mai multe informații despre Alice Miller puteți urma linkurile următoare:

en.wikipedia.org => Alice Miller

alice-miller.com => Alice Miller


Cărţi de Alice Miller


Pentru binele tău

Rădăcinile violenței în educarea copilului

Autor(i): Alice Miller
Editura: Herald
Colecţia: Parentaj
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 368 (13x20 cm)
ISBN:9789731116273
Preţ: 39,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Cartea „Pentru binele tău“ este un semnal de alarmă pentru părinți, dar și pentru adulți în general: metodele rigide sau violente de educație, reprimarea impulsurilor firești ale micuților nu sunt în niciun caz „pentru binele copilului“, așa cum se afirmă de obicei.

Drama copilului interior

Prizonieri ai copilăriei în căutarea adevăratului sine

Autor(i): Alice Miller
Editura: Herald
Colecţia: Parentaj
Anul apariţiei: 2023
Pagini: 162 (13x20 cm)
ISBN:9789731117768
Preţ: 34,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

O carte cu profunde implicații, care ne așază în față o oglindă teribil de clară, pentru a vedea cu ochii sufletului cine suntem ca adulți și cine am fost în copilărie.

Revolta corpului

Forța vindecătoare a propriului adevăr

Autor(i): Alice Miller
Editura: Herald
Colecţia: Psihoterapia
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 208 (13x20 cm)
Preţ: 43,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

În „Revolta corpului“, Alice Miller analizează mai convingător decât oricând consecințele pe termen lung pe care abuzul din copilărie le are asupra trupului victimelor.