0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Apuleius

Cărţi de Apuleius

Lucius Apuleius Madaurensis (cca 124 - cca 170) a fost un scriitor de proză născut în Madaurus (astăzi Algeria). A trăit sub dominaţia Imperiului Roman. A studiat la Atena filosofia platonică, a călătorit în Italia, Asia Mică şi Egipt şi a fost iniţiat în numeroase culte sau misterii.

Cel mai notoriu incident din existenţa sa a fost ocazia în care i s-a adus acuzaţia că ar fi folosit magia pentru a cuceri afecţiunea şi averea unei văduve bogate.

Cu această ocazie, Apuleius s-a apărat dinaintea unui proconsul şi a unei curţi de magistraţi. Cuvântarea sa a rămas cunoscută cu numele de Apologia.

Cea mai cunoscută operă a sa este romanul picaresc şi cu veleităţi pornografice „Metamorfozele“, cunoscut şi ca „Măgarul de aur“. Este singurul roman în limba latină care a supravieţuit integral şi relatează aventurile lui Lucius, care face experimente cu magia şi se transformă într-un măgar.


Cărţi de Apuleius


Apologia sau Despre Magie

Apologia sau Despre Magie. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Autor(i): Apuleius
Editura: Herald
Colecţia: Princeps
Anul apariţiei: 2010
Pagini: 272 (14x20 cm)
Preţ: 30,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Verva, umorul şi, mai presus de toate, însufleţirea ce caracterizează „Apologia sau Despre magie“ fac din aceasta o operă remarcabilă.

Puţine discursuri din Antichitate zugrăvesc mai viu caracterul autorului şi viaţa societăţii în care acesta trăia.