0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Basile Valentin

Cărţi de Basile Valentin

Basile Valentin a trăit în secolul al XV-lea, la mănăstirea Sf. Petru din Erfurt.

Scrierile sale, dintre care nici una nu a fost tipărită înainte de secolul al XVII-lea, au ieşit la lumină într-o bună zi dintr-o coloană a Catedralei din Erfurt, unde fuseseră ascunse timp îndelungat.

Numeroase texte de alchimie în latină şi germană au fost publicate sub numele lui Basile Valentin, iar în scurt timp, au fost traduse în numeroase limbi europene.

Iată câteva dintre ele:

  • Despre Piatră preţioasă a celor din vechime, 1599.
  • Cele douăsprezece chei ale filosofiei, 1599.
  • Carul triumfal al Antimoniului, 1604.
  • Despre microcosmos, şi despre marele secret al Lumii, 1609.
  • Azoth, sau despre mijlocul de a fabrica Aurul ascuns al filosofilor, 1624.
  • Revelarea misterelor amestecurilor esenţiale ale celor şapte metale şi a virtuţilor lor medicinale, 1645.
  • Cărţile secrete şi ultimul testament al fratelui Basile Valentin Benedictinul, despre Marea Piatra a vechilor filosofi, 1651.
Emile Gilbert, în cartea sa „Farmacia de-a lungul timpului“, scrie următoarele: „Este incontestabil faptul că transmutarea metalelor şi căutarea pietrei filozofale au fost, pentru farmacia chimică, ca şi pentru medicină, surse de progres.

Pregătirile extraordinare, curioasele efecte produse de către amestecuri, diversitatea de culori a metalelor care fuzionau, toate acestea îi ofereau laboratorului o atracţie misterioasă, care nu putea fi separată de neobositul lucrător.

Printre aceşti căutători, şi în fruntea lor, trebuie să îl plasăm pe călugărul benedictin, Basile Valentin… Ca şi Albert cel Mare, a fost unul dintre inventatorii medicamentelor chimice. Lucrările sale au realizat o transformare care mai târziu avea să revoluţioneze rutina medicinei şi a farmaciei.“


Cărţi de Basile Valentin


Cele 12 chei ale filosofiei

Cele 12 chei ale filosofiei. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Autor(i): Basile Valentin
Editura: Herald
Colecţia: Quinta Essentia
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 160 (13x20 cm)
Preţ: 25,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

În Cele douăsprezece chei ale filosofiei sunt amplu reproduse diferite operaţii alchimice, codificate alegoric, în cuvinte la care au fost adăugate imagini.

Fiecare capitol sau „cheie“ descrie alegoric o etapă distinctă din procesul complex în urma căruia poate fi creată piatra filozofală.

Descrierea etapelor e făcută în aşa fel încât să reveleze şi deopotrivă să ascundă „metoda“ folosită; e nevoie de un maestru alchimist priceput care să interpreteze corect limba voalată a textului alegoric şi imaginea afiliată.