0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Brian Clegg

Cărţi de Brian Clegg

Brian Clegg s-a născut în Rochdale, Marea Britanie, în anul 1955 și a studiat științele naturii la Cambridge University, specializându-se în fizică experimentală.

Și-a aprofundat studiile la Lancaster University, axându-se pe cercetare operațională.

S-a alăturat apoi companiei British Airways, unde a format un departament nou, dedicat soluțiilor high-tech pentru aviație.

În 1994 și-a creat propria companie de consultanță în dezvoltarea ideilor și a colaborat cu BBC, Sony, Banca Regală a Scoției etc.

A semnat numeroase articole pentru publicații că The Observer, Nature, The Times, Personal Computer World, BBC Focus sau BBC History, a realizat emisiuni de radio și de televiziune și a susținut conferințe la universități și instituții prestigioase precum Royal Institution de la Londra.

Membru al Royal Society of Arts, Brian Clegg a debutat în volum în anul 2001 cu Light Years, după care au urmat peste douăzeci de lucrări de popularizarea științei, multe dintre ele traduse în străinătate.


Cărţi de Brian Clegg


Ani-lumină

Ani-lumină. Editura Nemira
CumpărDetalii carte

Povestea extraordinară a fascinației oamenilor pentru lumină

Autor(i): Brian Clegg
Editura: Nemira
Colecţia: Anticipația
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 320 (13x20 cm)
Preţ: 39,90 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

„Ani-lumină“ inventariază tot ce știm despre cel mai enigmatic fenomen care a captivat cele mai strălucite minți din istoria omenirii, de la filozofii antici care spiritualizau lumina până la marii teoreticieni moderni

Scurtă istorie a infinitului

Scurtă istorie a infinitului. Editura Nemira
CumpărDetalii carte

Autor(i): Brian Clegg
Editura: Nemira
Colecţia: Anticipația
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 264 (14x20 cm)
Preţ: 32,99 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Ce este, de fapt, infinitul, care i-a înnebunit secole la rând și pe filosofi, și pe oamenii de știință? Cum se face că el anulează până și regulile matematicii? Mai mult, cum e cu putință să existe ceva care depășește până și infinitul?