0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Chögyal Namkhai Norbu Rinpoche

Cărţi de Chögyal Namkhai Norbu Rinpoche

Chögyal Namkhai Norbu Rinpoche este un renumitul maestru Dzogchen şi s-a născut în anul 1938 în ţinutul Derghe, situat în Tibetul Oriental.

De mic copil a fost recunoscut drept reîncarnarea marelui maestru Dzogchen Adzom Drukpa (1842-1924), după care a fost recunoscut de către al XVI-lea Karmapa drept reîncarnarea lui Shabdrung Ngawang Namgyal (1594-1651), primul Dharmaraja al Bhutanului.

Încă din adolescenţă Chögyal Namkhai Norbu a absolvit în întregime programul riguros de studii tradiţionale, primind învăţături de la unii dintre cei mai mari maeştrii ai timpului său.

În anul 1955 l-a întâlnit pe Changchub Dorje (1826-1961), principalul său învăţător Dzogchen, al cărui mod de viaţă şi fel de a preda au devenit pentru el o sursă permanentă de inspiraţie.

În anul 1960, ca urmare a deteriorării situaţiei sociale şi politice din Tibet, Chögyal Namkhai Norbu Rinpoche s-a stabilit în Italia, dând curs invitaţiei renumitului orientalist prof. Giuseppe Tucci, contribuind astfel în mod direct la răspândirea culturii tibetane în Occident.

La începutul anilor şaizeci a lucrat pentru institutul Ismeo (Istituto per îl Medio e l’Estremo Oriente) din Roma, iar mai târziu, între anii 1962-1992, a predat limba şi literatura tibetană şi mongolă la Istituto Universitario Orientale din Napoli.

Lucrările sale academice dezvăluie o profundă cunoaştere a culturii tibetane, alimentată în mod constant de determinarea sa de nezdruncinat de a păstra în viaţa extraordinarul patrimoniu cultural al Tibetului.

După ce a predat timp de mai muţi ani Yantra Yoga, în urma interesului tot mai mare, Chögyal Namkhai Norbu a început să predea învăţături Dzogchen, mai întâi în Italia, iar apoi în toată lumea.

În anul 1981 a întemeiat primul centru al Comunităţii Dzogchen în Arcidosso, Toscana, Italia, cu numele de Merigar.

De-a lungul anilor, mii de oameni din întreaga lume au devenit membri ai Comunităţii Dzogchen, fiind întemeiate centre în Statele Unite, în diverse ţări europene, în America Latină, în Rusia, în Australia şi în China.

Un asemenea centru al Comunităţii Dzogchen a fost întemeiat în anul 2007 şi în România în localitatea 23 August (Merigar Est).

În anul 1988 Chögyal Namkhai Norbu a fondat organizaţia ASIA (Associazione per la Solidarieta Internazionale in Asia), o organizaţie non-guvernamentală, a cărei principală activitate constă în sprijinirea necesităţilor educaţionale şi medicale ale populaţiei tibetane.

În anul 1989 Chögyal Namkhai Norbu a întemeiat Institutul Shang Shung, care are drept ţel păstrarea culturii tibetane prin promovarea şi răspândirea cunoaşterii acesteia.

Şi în zilele noastre Chögyal Namkhai Norbu continuă să călătorească în mod constant în toată lumea, susţinând conferinţe şi retrageri cu participarea a mii de oameni.

Începând cu anul 2007 Chögyal Namkhai Norbu Rinpoche susţine în mod regulat seminarii de vară şi în România.


Cărţi de Chögyal Namkhai Norbu Rinpoche


Cristalul şi Calea Luminii

Cristalul şi Calea Luminii. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Sutra, Tantra şi Dzogchen

Autor(i): Chögyal Namkhai Norbu Rinpoche
Editura: Herald
Colecţia: Himalaya
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 240 (13x20 cm)
Preţ: 36,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Chögyal Namkhai Norbu, un maestru Dzogchen autentic, cunoscut şi respectat în toată lumea, dezvăluie preţioasa cunoaştere Dzogchen într-un mod direct şi accesibil şi ne deschide ochii asupra actualităţii ei în zilele noastre.