0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Clayton M. Christensen

Cărţi de Clayton M. Christensen

Clayton M. Christensen este arhitectul conceptului de „inovație disruptivă“, fiind considerat de multă vreme drept unul dintre cei mai importanți teoreticieni în domeniul inovației. E un cunoscut orator și consultant, activând și ca membru în consiliile de administrație ale unor mari companii din SUA.

În 1975, Christensen a obținut o diplomă în economie la Brigham Young University.

În 1977, a finalizat un masterat de doi ani la Oxford University, iar în 1979 a absolvit programul MBA de la Harvard Business School.

În 1983, sub administrația Ronald Reagan, a fost selectat pentru a lucra în cadrul programului guvernamental anual White House Fellow, iar în 1992, și-a încheiat studiile doctorale în domeniul Administrării Afacerilor, efectuate la Harvard Business School.

Anterior revenirii sale în viața academică de la Harvard, Christensen a deținut funcția de Chairman & President la CPS Corporation (o firmă din domeniul științei materialelor, pe care a fondat-o împreună cu câțiva profesori de la MIT).

De asemenea, a fost membru al conducerii firmei Boston Consulting Group.

Ulterior, a devenit consultant pentru echipele manageriale ale multor corporații renumite în lume.

În prezent, Clayton M. Christensen deține titulatura de Robert and Jane Cizik Professor și predă disciplina Administrarea Afacerilor la Harvard Business School.

Lucrează în departamentele de Management Tehnologic și Operațional și Management General din cadrul acestei școli.

Cercetările și preocupările sale didactice se axează pe managementul inovației tehnologice și pe identificarea de noi piețe pentru noile tehnologii.

Pentru lucrările publicate de-a lungul timpului, Christensen a fost distins cu numeroase premii academice. În 1997, a primit Global Business Book Award pentru cartea The Innovator’s Dilemma.


Cărţi de Clayton M. Christensen


Cum îți vei măsura viața?

Autor(i): Clayton M. Christensen, Karen Dillon
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2013
Pagini: 240 (14x20 cm)
Preţ: 47,20 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Poți vorbi la nesfârșit despre țelurile clare pe care le urmărești și despre strategia pe care o ai pentru viața ta, căci în ultimă instanță ele nu înseamnă nimic, dacă nu-ți investești resursele disponibile într-un mod care să concorde cu strategia ta.

În competiție cu norocul

Povestea inovării și a deciziei clientului

Autor(i): Clayton M. Christensen, Taddy Hall, Karen Dillon, David S. Duncan
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 344 (20x14 cm)
Preţ: 49,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Christensen a revoluționat lumea afacerilor cu teoria sa despre schimbarea disruptivă – o metodă de a prevedea modul în care pot reacționa competitorii la diferite tipuri de inovare.

În cartea de față, el cercetează cealaltă latură a problemei: ce anume determină creșterea și cum poate fi generată aceasta.

Paradoxul prosperității

Cum pot inovațiile să scoată popoarele din sărăcie

Autor(i): Clayton M. Christensen, Efosa Ojomo, Karen Dillon
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2020
Pagini: 416 (14x21 cm)
Preţ: 55,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Ideile din această carte vor ajuta companiile care își doresc cu disperare o creștere tangibilă și durabilă să descopere progresul acolo unde au eșuat anterior. Dar „Paradoxul prosperității“ este mai mult decât o carte de afaceri: este o chemare la acțiune pentru toți cei care își doresc o nouă abordare, pentru a face lumea mai bună și mai prosperă.