0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Constantin Pârvu

Cărţi de Constantin Pârvu

Prof. dr. Constantin Pârvu a absolvit studiile superioare la Universitatea București, Facultatea de Biologie, secția Botanică, unde i se atribuie titlul de diplomat universitar, specialitatea Botanică.

Obține titlul științific de „Doctor în Biologie“ la Institutul de Biologie al Academiei Române, este laureat al Premiului Traian Săvulescu al Academiei Române și laureat al Premiului Emil Pop al Academiei Oamenilor de Știință din România.

Prof. dr. Constantin Pârvu este membru al Societății Române de Biologie, al Societății Române de Ecologie și al Fundației Oamenilor de Știință Prahova, iar în 1997 a fost nominalizat în Anglia printre primii 500 oameni de știință din lume

Prof. dr. Constantin Pârvu introduce în ecologie conceptul de ecobiom și numeroși noi termeni științifici rezultați din cercetare, de asemenea a efectuat studii ecologice complexe asupra ecosistemelor sfagnicole în cadrul cărora realizează primele determinări din lume de productivitate primară microfitobentică, primele determinări din Europa privind productivitatea și zoobentos, primele determinări din România de producție primară macrofitică.

Prof. dr. Constantin Pârvu a efectuat cercetări etnobotanice și etnoterapeutice pe bază de plante pentru tratamentul uman și veterinar a descoperit 39 de noi specii pentru flora și fauna României, un nou gen Lepposmite pentru fauna României și o nouă asociație vegetală pentru știință.

Prof. dr. Constantin Pârvu este autor a numeroase cărți și articole științifice de specialitate, purtând pecetea originalității, cerute pentru a fi consultate de numeroși oameni de știință activi la prestigioase institute de cercetări și universități din multe țări ale lumii;

Prof. dr. Constantin Pârvu este un exemplu de trudă intelectuală desfășurată cu modestie și cu o inegalabilă pasiune pentru natură, efectuând numeroase studii asupra florei din România deosebit de utile semenilor săi.


Cărţi de Constantin Pârvu


Tratamente naturiste cu tincturi din arbori și arbuști

Tratamente naturiste cu tincturi din arbori și arbuști. Editura Asab
Detalii carte

Autor(i): Prof. dr. Constantin Pârvu, Rodica Constantin, Elena GROZEA, Catalin Marian PIRVU,
Editura: Asab
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 520 (16x23 cm)
Preţ: 70,35 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Cunoștințele din această carte sprijină bolnavul în a-și pregăti tratamentul indicând specia de plantă, recoltarea țesuturilor și folosirea lor proaspete, pentru extragerea principiilor active, precum și modul cum se practică tratamentul.

Rețete naturiste pentru bolile cardiovasculare

Rețete naturiste pentru bolile cardiovasculare. Editura Asab
Detalii carte

Autor(i): Prof. dr. Constantin Pârvu, Emilia Elena Iancu, Rodica Constantin,
Editura: Asab
Anul apariţiei: 2010
Pagini: 144 (14x20 cm)
Preţ: 14,72 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Cartea vine în sprijinul celor care suferă de boli cardiovasculare și vor să se trateze pe cale naturistă, cu ajutorul plantelor.În acest scop au fost elaborate 276 de rețete care pot fi preparate în casă. La fiecare rețetă este indicată cantitatea de plante ce trebuie folosită, precum și modalitatea de pregătire și folosire a preparatului.