0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Daisetz Teitaro Suzuki

Cărţi de Daisetz Teitaro Suzuki

Daisetz Teitaro Suzuki (1870-1966), fost profesor de filozofie budistă la Universitatea Otani din Kyoto, a studiat Zen-ul la renumitul templu Engaku-ji din Kamakura.

A susţinut prelegeri la mai multe universităţi americane, a predat la Columbia University şi a călătorit prin Europa, dedicându-şi viaţa studierii principiilor Zen şi familiarizării Vestului cu filozofia şi conceptele acestuia.

A publicat numeroase cărţi, între care: Essays in Zen Buddhism: First Series (1927), Essays in Zen Buddhism: Second Series (1933), Essays in Zen Buddhism: Third Series (1934), Living by Zen (1949), Manual of Zen Buddhism (1956), Mysticism: Christian and Buddhist. The Eastern and Western Way (1957), The Training of the Zen Buddhist Monk (1959), Zen and Japanese Culture (1959), Shin Buddhism (1970).


Cărţi de Daisetz Teitaro Suzuki


Budismul Zen şi psihanaliza

Budismul Zen şi psihanaliza. Editura Trei
CumpărDetalii carte

Autor(i): Erich Fromm, Daisetz Teitaro Suzuki, Richard J. De Martino
Editura: Trei
Colecţia: Psihologia pentru toţi
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 264 (13x20 cm)
Preţ: 33,72 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Cartea ne invită la un exerciţiu cultural şi de autocunoaştere, valoros prin noutatea experienţei propuse, capabile să adâncească înţelegerea atât a psihanalizei, cât şi a budismului Zen şi să creeze punţi între ele, utile, în cele din urmă, oricărui om aflat în căutare de sine.

Ce ajutor le poate da psihanaliza celor care suferă de „maladia secolului“? Acest ajutor este – şi trebuie să fie – diferit de „cura“ care constă în eliminarea simptomelor, oferită celor ce nu pot funcţiona social. Pentru cei ce suferă de alienare, cura nu constă în absenţa bolii, ci în prezenţa stării de bine.

Introducere în budismul Zen

Introducere în budismul Zen. Editura Polirom
CumpărDetalii carte

Autor(i): Daisetz Teitaro Suzuki
Editura: Polirom
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 152 (13x20 cm)
Preţ: 24,03 Lei
Disponibilitate: în stoc

Cunoscut în întreaga lume drept unul dintre cei mai mari experţi în budismul Zen, Daisetz Teitaro Suzuki a proiectat această carte ca pe un ghid de iniţiere a cititorilor occidentali.

„Introducere în budismul Zen“ este astăzi un volum clasic, ce oferă o imagine de ansamblu a Zen-ului, cu accent pe înţelegerea propriei persoane şi atingerea unei stări de iluminare.

Dincolo de aceste aspecte profund spirituale, cei care îi parcurg paginile îşi vor putea însuşi o serie de reguli fundamentale, uşor de urmat, pentru a avea o viaţă echilibrată şi împlinită.