0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Dan D. Farcaș

Cărţi de Dan D. Farcaș

Dan D. Farcaș, născut în 1940, la Reșița, este absolvent de matematică și fizică la Universitatea din Timișoara și are un doctorat în matematică și informatică la Universitatea din București.

Cursuri de informatică la firma IBM, Sophia Antipolis etc.

Informatician, din 1962, la Institutul politehnic din Timișoara, la primul calculator alfanumeric românesc, MECIPT-1, pe care a realizat și simulări de rețele neuronale și de sisteme biologice, în premieră pentru România.

Începând din 1968, la CEPECA București, el a predat cursuri de informatică, a condus și a participat la numeroase proiecte de informatizare, unele de nivel național, în special în managementul sănătății, al cercetării și al proceselor industriale.

După 1990 a fost director la Institutul Român de Management, director și director adjunct al Centrului de Calcul și Statistică Sanitară (1992-2002, cu întreruperi), consilier temporar al Organizației Mondiale a Sănătății și expert al Comisiei Europene, pentru informatizarea ocrotirii sănătății în România.

Cercetător principal I, consilier/expert I la Direcția Generală de Politica Științei și Management din Ministerul Cercetării și Tehnologiei (1994-2000).

Din 1991 membru corespondent, iar din 1993 membru titular al Academiei de Științe Medicale.

Vicepreședinte al Societății Române de Informatică Medicală în perioada 1991-2010.

Membru fondator, în 2006, al Centrului de Studii pentru Științele de Graniță, în cadrul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Din 2013, membru al Comitetului Român de Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii al Academiei Române.

Din anul 1998 a fost vicepreședintele, iar din 2011 este președintele Asociației pentru Studiul Fenomenelor Aerospațiale Neidentificate (ASFAN).

A publicat în România peste 25 de cărți, despre: informatică, eseuri filosofice, extratereștri, OZN-uri, memorialistică, SF etc., peste 1.200 de articole, majoritatea de popularizare, și a participat la numeroase dezbateri radio și TV, în țară și străinătate.


Cărţi de Dan D. Farcaș