0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Devis Grebu

Cărţi de Devis Grebu

Devis Grebu, născut la Constanţa în 1933, a studiat la secţia de pictură a Institutului de Arte Plastice „N. Grigorescu“ din Bucureşti.

La vârsta de 23 de ani a devenit membru al Uniunii Artiştilor Plastici, din care a fost exclus pe motive ideologice un an mai târziu, nepermiţându-i-se ulterior să expună în nicio galerie de artă. A părăsit ţara în 1964.

În anii 1970 a căpătat cetăţenia franceză, pe care o păstrează şi acum, alături de cea română. A reprezentat Franţa prin diverse expoziţii personale, realizări editoriale, de presă, conferinţe şi participări la diferite colocvii internaţionale, în multe ţări ale Europei şi Asiei, precum şi în Statele Unite. Are onoarea de a reprezenta Franţa şi în cartea de referinţă WHO’S WHO a celor mai buni desenatori ilustratori din lume.

Ca ilustrator de presă a colaborat de-a lungul a peste 30 de ani în mod consecvent şi substanţial, cu numeroase publicaţii printre care unele de renume internaţional, ca: The New York Times, Washington Post, International Herald Tribune, Le Monde, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Ha’aretz, Wall Street Journal, Time Magazine, Life, Newsweek, Boston Globe, L’Express, Le Point, Le Figaro, Forbes, Business Week, Playboy, Harper’s, Atlantic Monthly, Sports Illustrated, Psychology Today, Liberation, Le Monde Diplomatique etc.


Cărţi de Devis Grebu


Culori şi tradiţii în folclorul românesc

Culori şi tradiţii în folclorul românesc. Editura All
CumpărDetalii carte

Carte de colorat pentru toate vârstele

Autor(i): Devis Grebu
Editura: All
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 80 (23x23 cm)
Preţ: 39,90 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Exuberantele tablouri rustice create de renumitul pictor şi ilustrator Devis Grebu aşteaptă, mai mult sau mai puţin cuminţi, culorile care să le însufleţească şi să le transforme în opere de artă personalizate.

Psihopolitica

Psihopolitica. Editura All
CumpărDetalii carte

Tratat de psihopatologie socială, ilustrat cu 100-1 dalmaţieni ai politicii româneşti

Autor(i): Florin Tudose, Devis Grebu
Editura: All
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 280 (16x23 cm)
Preţ: 49,90 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

„Psihopolitica“, într-o ediţie revizuită şi adusă la zi, conţine fişele tuturor personalităţilor politice importante din România ultimelor cinci decenii.

Medicul psihiatru Florin Tudose scrie cu patos şi umor, fără a-şi pierde însă niciun moment uzul raţiunii şi respectul pentru propria meserie.

El ne arată liderii României comuniste şi postdecembriste în toată goliciunea suferinţelor psihice şi morale care i-au afectat sau îi afectează. Şi care ne-au schimbat viaţa tuturor şi ne-o vor mai afecta multă vreme de aici înainte.