0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Didier Dumas

Cărţi de Didier Dumas

Didier Dumas continuă linia teoretică deschisă de Françoise Dolto.

Psihanalist, acupunctor, neoşamanist, autorul are la activ numeroase publicaţii printre care se numără şi „L’ange et le fantôme“, „La sexualité masculine“, „Et l’enfant créa le Père“, „Chamanisme et psychothérapie“.

Ambiţia sa a fost să folosească tot ce s-a scris în ultimul secol despre psihoză şi nevroză, pentru a ajuta sexualitatea occidentală să se maturizeze şi, astfel, să ofere o alternativă spirituală materialismului care, după părerea lui, nu a reuşit să explice cum anume ajunge copilul să înţeleagă sexualitatea şi moartea.

Utilizând în special conceptul de „fantomă“, elaborat de Nicolas Abraham şi Maria Torok, şi pe cel de „proces originar“, propus de Piera Aulagnier, Didier Dumas îşi fundamentează abordarea în cunoaşterea limbajului, a corpului şi a rezonanţei lor transgeneraţionale – un domeniu de care Freud a decis să se debaraseze, în vreme ce taoiştii chinezi măsurau destinul pe durata a nouă generaţii, iar Biblia – pe durata a trei-patru.


Cărţi de Didier Dumas


Biblia şi fantomele sale

Biblia şi fantomele sale. Editura Philobia
CumpărDetalii carte

Autor(i): Didier Dumas
Editura: Philobia
Colecţia: Psihogenealogia
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 192 (13x20 cm)
Preţ: 24,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Didier Dumas propune o abordare cu totul nouă a mitologiei biblice.

Analiza autorului clarifică în acest fel cel de-al cincilea verset din Cele Zece Porunci, unde aflăm că păstrarea secretului greşelilor părinţilor se transmite de-a lungul a trei-patru generaţii.

Didier Dumas analizează aceste corespondenţe, utilizând o tălmăcire mult mai apropiată de originalul ebraic al Vechiului Testament, pe care o compară critic cu traducerile mai larg răspândite, pe care le moştenim astăzi, dar mult depărtate de sensurile iniţiale.