0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Edward O. Wilson

Cărţi de Edward O. Wilson

Edward O. Wilson este considerat unul din cei importanţi biologi şi naturalişti ai lumii.

Îşi începe cariera ştiinţifică, încă din adolescenţă, prin studierea furnicilor şi devine entomolog de renume mondial, fiind cel care a descoperit şi decodat mare parte a sistemului de comunicare bazat pe feromoni al furnicilor.

Este de două ori laureat al premiului Pulitzer şi a împărţit premiul Crafoord cu biologul american Paul Ehrlich, un premiu care se acordă din partea Asociaţiei Regale Suedeze pentru Ştiinţă pentru recunoaşterea meritelor oamenilor de ştiinţă din domenii care nu sunt vizate de premiul Nobel.

Autor al peste douăzeci de cărţi, un mare inovator al conceptelor şi ideilor, este promotorul unei noi paradigme a umanismului şi adeptul sintezei în ştiinţă, considerând că aceasta trebuie să subscrie la efortul general uman de cunoaştere a lumii, care reuneşte atât ştiinţele naturii, ştiinţele exacte, cât şi domeniile umaniste, cum sunt filosofia, antropologia, psihologia şi sociologia.


Cărţi de Edward O. Wilson


Creaţia: un apel pentru salvarea vieţii pe Pământ

Creaţia: un apel pentru salvarea vieţii pe Pământ. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Autor(i): Edward O. Wilson
Editura: Herald
Colecţia: Mathesis
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 224 (13x20 cm)
Preţ: 26,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

În această carte plină de pasiune, E. O. Wilson, biolog de renume mondial şi câştigător al premiului Pulitzer (pentru cartea „Despre natura umană“), propune un parteneriat istoric între oameni de ştiinţă şi lideri religioşi în vederea conservării biodiversităţii pe Pământ.

Pământul nostru, Creaţia însăşi, se află într-un mare pericol, scrie Wilson.