0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Edward de Bono

Cărţi de Edward de Bono

Edward de Bono, inventatorul conceptului de „gândire laterală“, a pus bazele formale ale tehnicilor de gândire creativă deliberată, fiind autoritatea numărul unu în lume în acest domeniu.

Este autorul a 83 de cărţi, traduse în peste 40 de limbi.

Teoriile şi planurile sale de instruire au intrat în programele şcolare din numeroase ţări, fiind preluate de asemenea de numeroase companii şi instituţii din întreaga lume.

Edward de Bono este o personalitate de referinţă în domeniul gândirii creative şi inventatorul conceptului de „gândire laterală“ şi al tehnicii celor „Şase pălării gânditoare“.

Recunoscut pe plan internaţional, învăţămintele sale sunt apreciate de guverne, şcoli şi companii de marcă.

Metodele de gândire ale lui de Bono oferă instrumente practice, creative pentru a permite fiecăruia – nu doar celor cu inclinaţii „artistice“ – să fie creativ în mod deliberat.

Gândirea creativă poate fi văzută astfel ca o abilitate obişnuită şi intenţionată, şi nu ca un talent misterios. Din punct de vedere cultural, nu a fost dezvoltată gândirea pentru crearea de valori în societate şi este timpul să fie tratată mult mai serios.

Ca parte a acestei iniţiative, Edward de Bono a predat cursuri de gândire în şcoli, iar metodele sale sunt folosite în mii de instituţii de învăţământ din întreaga lume.

Edward de Bono este doctor în medicină (Malta), doctor în filozofie (Oxford şi Cambridge) şi doctor în design (Institutul Regal pentru Tehnologie din Melbourne, Australia) şi a urmat un program de master în arte şi ştiinţe socioumane (Oxford).

A deţinut funcţii academice la Universitatea din Londra, la Oxford (unde a studiat ca bursier Rhodes), Cambridge şi Harvard.

A scris 83 de cărţi traduse în 42 de limbi în domeniul creativităţii şi al gândirii.


Cărţi de Edward de Bono


Şase medalii ale valorii

Şase medalii ale valorii. Editura Curtea Veche
CumpărDetalii carte

Autor(i): Edward de Bono
Editura: Curtea Veche
Colecţia: Seria Edward De Bono
Anul apariţiei: 2008
Pagini: 152 (13x20 cm)
Preţ: 17,34 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Fiecare dintre „medalii“ ne permite să ne direcţionăm atenţia asupra unui set diferit de valori. Putem acum să facem lucrurile pe rând, în loc să facem totul deodată. A arunca în aer mingile una câte una este mai uşor decât să jonglăm cu şase în acelaşi timp.

Creativitatea serioasă

Creativitatea serioasă. Editura Curtea Veche
CumpărDetalii carte

Autor(i): Edward de Bono
Editura: Curtea Veche
Colecţia: Seria Edward De Bono
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 464 (20x13 cm)
Preţ: 40,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

„Creativitatea serioasă“ nu este o contradicţie în termeni, ci dovada că abilităţile gândirii creative pot fi îmbunătăţite – creativitatea nu aparţine exclusiv lumii artelor şi nu este o chestiune de talent sau de întâmplare!

Cursul de gândire al lui Edward de Bono

Cursul de gândire al lui Edward de Bono. Editura Curtea Veche
Detalii carte

Instrumente eficiente pentru a vă transforma modul de gândire

Autor(i): Edward de Bono
Editura: Curtea Veche
Anul apariţiei: 2009
Pagini: 229 (13x20 cm)
Preţ: 19,27 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Doar cinci ore de predare a acestui curs unor tineri şomeri, printr-un program guvernamental, au determinat creşterea procentului de angajare cu 500 la sută.Aceşti tineri părăsiseră şcoala crezând că sunt proşti. Când au descoperit că lucrurile nu stăteau aşa cum crezuseră ei, încrederea în sine a crescut, şi-au căutat locuri de muncă şi au reuşit să le păstreze.