0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Emil Brunner

Cărţi de Emil Brunner

Emil Brunner, teolog reformat elveţian, este considerat, alături de Karl Barth, drept unul dintre principalii promotori ai curentului „neo-ortodox“ din teologia protestantă, curent care s-a dorit a fi o reacţie la teologia liberală devenită foarte populară la sfârşitul secolului XIX - începutul secolului XX şi o revenire la teologia reformată tradiţională.

Influenţa liberalismului este însă simţită în scrierile neo-ortodocsilor, care reprezintă mai degrabă o poziţie intermediară între Reformă şi liberalism.

Brunner s-a născut în Winterthur, în apropiere de Zurich, pe 23 decembrie 1889.

A studiat teologia la universităţile din Zurich, Berlin cât şi la Union Theological Seminary, în New York (1919-1920). Între 1916 şi 1924 a fost pastor în Obstalden, un sat din Alpi. Începând cu 1922 predă la Universitatea din Zurich, iar din 1924 este numit titular al cursurilor de Teologie Sistematică şi Teologie Practică în această universitate, unde a rămas până la pensionarea sa, în 1953.

În perioada 1937-1938 a fost invitat să predea în SUA, la Princeton Theological Seminary. După pensionare, timp de 2 ani (1953-1955), a predat în Japonia, în Tokio, la Internaţional Christian University.

A fost foarte implicat în mişcarea ecumenică cât şi în alte organizaţii parabisericeşti, cum ar fi YMCA, al cărei consilier în materie de teologie a fost.

Dezamăgit de Biserica mult prea instituţionalizată a vremurilor sale, a pledat mult în favoarea bisericilor libere. În acest sens a susţinut mişcări cum ar fi Oxford Group Movement şi curentul creştin japonez Mukyokai (Non-biserica).


Cărţi de Emil Brunner


Temeiurile credinţei creştine

Temeiurile credinţei creştine. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Autor(i): Emil Brunner
Editura: Herald
Colecţia: Fiat Lux
Anul apariţiei: 2009
Pagini: 224 (13x20 cm)
Preţ: 26,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Lucrarea de faţă reprezintă o expunere rezumată a mesajului creştin, în ceea ce Brunner consideră a fi esenţa sa. Brunner evită să discute aici aspecte controversate ale mesajului creştin; sunt evitate chiar şi elaborările teologice.