0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Ernest Hemingway

Cărţi de Ernest Hemingway

Ernest Miller Hemingway (1899-1961) este unul dintre marii prozatori americani ai secolului XX şi un clasic al literaturii universale.

Scrierile lui Hemingway s-au bucurat de un succes imediat încă din timpul vieţii. Ernest Hemingway a primit în 1953 Premiul Pulitzer, în 1954 Premiul Nobel, iar multe dintre cărţile lui au fost ecranizate la scurt timp după apariţie.

Hemingway a avut o viaţă extrem de tumultuoasa: s-a căsătorit de patru ori, a fost un vânător şi un pescar pasionat, a participat la ambele conflagraţii mondiale şi la Războiul Civil din Spania.

În Primul Război Mondial a lucrat ca şofer pe ambulanţă, a fost rănit pe frontul italian, iar guvernul Italiei i-a acordat Medaglia d’Argento pentru eroism.

După război devine corespondent al ziarului Toronto Star, iar în 1921 se mută la Paris, unde o cunoaşte pe Gertrude Stein şi intră în cercul intelectualilor americani expatriaţi, ce va fi cunoscut ulterior sub numele de Generaţia pierdută. Printre apropiaţii săi din acea epocă se număra poetul Ezra Pound şi prozatorul Francis Scott Fitzgerald.

În aceeaşi perioadă (1926) apare şi primul roman de succes al lui Hemingway, The Sun Also Rises (tradus în romana cu titlul Fiesta; Polirom, 2008), o carte cu tentă autobiografica ce descrie, printre altele, viaţa comunităţii americane din Europa.

În timpul Războiului Civil din Spania a lucrat ca jurnalist. Simpatizant al republicanilor de stânga, Hemingway rupe prietenia cu John Dos Passos din pricina reportajelor acestuia despre atrocităţile comise de ambele tabere implicate în război.

Viaţa agitată a marelui prozator a reprezentat o sursă de inspiraţie pentru multe din cărţile sale.

Printre ele se numără şi romanele care l-au făcut cunoscut lumii întregi, cum sunt Adio, arme sau Pentru cine bat clopotele, dar şi numeroasele povestiri şi nuvele publicate de-a lungul vieţii.


Cărţi de Ernest Hemingway


Pentru cine bat clopotele

Pentru cine bat clopotele. Editura Polirom
CumpărDetalii carte

Autor(i): Ernest Hemingway
Editura: Polirom
Colecţia: Seria de autor „Ernest Hemingway“
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 568 (13x20 cm)
Preţ: 44,95 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

„Hemingway nu s-a ascuns niciodată într-un turn de fildeş. Ştia prea bine că substanţa operei unui artist este artistul însuşi, viaţă şi trăirile lui, şi a reuşit ceea ce puţini scriitori din epoca lui sau dintotdeauna au izbutit să facă: să devină, ca om şi în văzul lumii în mijlocul căreia trăia, imaginea vie a semnificaţiei celei mai autentice şi mai profunde a operei sale, iar acest lucru a continuat să-l facă neabătut şi cu cea mai deplină onestitate până în momentul morţii.“

Bătrânul şi marea

Bătrânul şi marea. Editura Polirom
CumpărDetalii carte

Autor(i): Ernest Hemingway
Editura: Polirom
Colecţia: Seria de autor „Ernest Hemingway“
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 176 (13x20 cm)
Preţ: 29,95 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Scriitorul adevărat este un om singur. Şi, pe măsură ce creşte în ochii celorlalţi, se cufundă tot mai mult în singurătate. Iar dacă este suficient de bun, în fiecare zi e nevoit să se confrunte cu eternitatea sau cu absenţa ei. Pentru un scriitor adevărat, fiecare carte este un nou început, o nouă încercare de a atinge ceva care rămâne mereu de neatins. Misiunea lui este de a merge pe căi ce n-au mai fost umblate sau de a izbuti acolo unde alţii au dat greş. Dar să…