0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Florin Tudose

Cărţi de Florin Tudose

Florin Tudose s-a născut în 1952 la București. A absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila“ din București și a devenit medic psihiatru.

Din 1999 este profesor universitar și predă psihiatrie psihopatologie și psihologie clinică.

A publicat singur sau în colaborare peste 30 de cărți de specialitate și aproape 200 de articole dedicate psihiatriei. Printre acestea volumele: „Vademecum în psihiatrie“ (1985), „Orizonturile psihologiei medicale“ (2003), „Sindroame rătăcitoare“ (2005), „Psihiatrie în practica medicală“ (2007), „Tratat de psihopatologie și psihiatrie pentru psihologi“ (2011), „Psihiatria medicului de familie“ (2013).

Pasionat de jurnalistică încă din anii studenției, are sute de articole publicate și zeci de emisiuni de televiziune realizate la majoritatea posturilor cu audiență națională.

Din 1996 începe să publice volumele „Psihopolitica“ și „Psihopolitica Recidiva“ (2004), o analiză sociopsihologică adesea cu caracter satiric la adresa reprezentanților clasei politice.

Volumele se vor un arc peste timp spre inimitabila tipologie caragialiană la un secol de la dispariția excepționalului descriptor al societății și moravurilor românești, un omagiu geniului tutelar al miticismului fără frontiere.


Cărţi de Florin Tudose


Tratat de psihopatologie și psihiatrie pentru psihologi

Autor(i): Florin Tudose, Cătălina Tudose, Letiția Dobranici,
Editura: Trei
Colecţia: Psihologie-Psihoterapie
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 704 (-x- cm)
Preţ: 129,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Sănătatea mintală reprezintă domeniul principal de interes pentru cei care îmbrățișează cariera de psiholog, iar psihologia clinică constituie una dintre cele mai atractive dar și cele mai dificile ipostaze profesionale.