0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Francine Shapiro

Cărţi de Francine Shapiro

Francine Shapiro.
Francine Shapiro

Francine Shapiro (1948–2019) a fost un psiholog american care a creat și dezvoltat desensibilizarea și reprocesarea mișcării oculare (EMDR), o formă de psihoterapie pentru rezolvarea simptomelor experiențelor traumatice.

În 1987, în timp ce se plimba printr-un parc a observat întâmplător că mișcându-și ochii dintr-o parte în alta părea să reducă perturbarea gândurilor și amintirilor negative. Această experiență a determinat-o să examineze mai sistematic acest fenomen.

Ea a dezvoltat proceduri standardizate pentru a maximiza rezultatele terapeutice, a efectuat cercetări suplimentare și a publicat un studiu controlat randomizat cu victimele traumei.

După cercetări suplimentare și elaborarea metodologiei, ea a publicat un manual în 1995 care detaliază cele opt faze ale acestei forme de psihoterapie.

Dacă doriți mai multe informații despre Francine Shapiro puteți urma linkurile următoare:

en.wikipedia.org => Francine Shapiro

emdr.com => Francine Shapiro

nytimes.com => Francine Shapiro


Cărţi de Francine Shapiro


Vindecarea traumelor din trecut

Preia controlul asupra vieții tale cu ajutorul tehnicilor de dezvoltare personală din terapia EMDR

Autor(i): Dr. Francine Shapiro,
Editura: Adevăr Divin
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 368 (13x20 cm)
ISBN:9786068420875
Preţ: 57,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Prin studiile de caz oferite și prin instrucțiunile clar prezentate în cartea Vindecarea traumelor din trecut, autoarea ne conduce de-a lungul mai multor etape practice și foarte eficiente, derivate din tratamentul aplicat multor milioane de oameni (fără exagerare), ce pot transforma vechile traume într-un triumf. Explorează această carte alături de cineva drag… începând chiar cu tine însuți!