0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de George Ivanovitch Gurdjieff

Cărţi de George Ivanovitch Gurdjieff

George Ivanovitch Gurdjieff.
George Ivanovitch Gurdjieff

G.I. GURDJIEFF s-a născut în anul 1877, la Alexandropol, oraș situat lângă granița dintre Rusia și Turcia, într-o familie de greci și armeni, și a crescut în Caucaz, în zona de întâlnire a mai multor culturi și rase străvechi.

Negăsind nici în știință, nici în religie un răspuns la întrebările sale despre adevăratul sens al vieții omului, a devenit convins, de la o vârstă fragedă, de existența unei cunoașteri străvechi, transmisă din generație în generație și despre care credea că este încă păstrată undeva pe Pământ.

După aproape douăzeci de ani de căutări prin ținuturi îndepărtate și periculoase din Asia Centrală și din Orientul Apropiat, în 1912 el reapare în Rusia cu o învățătură profundă și practică despre sclavia interioară a omului și despre posibilitățile sale de evoluție individuală. Adunând câțiva oameni în jurul său, începe Lucrul, care va deveni misiunea sa pentru tot restul vieții.

După moartea lui, un grup format din cei mai apropiați discipoli, îndrumați de Jeanne de Salzmann, și-a asumat responsabilitatea de a transmite învățătura mai departe. Acest grup a fondat centre în întreaga lume.

Dacă doriți mai multe informații despre George Ivanovitch Gurdjieff puteți urma linkurile următoare:

gurdjieff.org => George Ivanovitch Gurdjieff

britannica.com => George Ivanovitch Gurdjieff

wikidata.org => George Ivanovitch Gurdjieff


Cărţi de George Ivanovitch Gurdjieff


Aspecte din lumea reală

Gurdjieff vorbește elevilor săi

Autor(i): George Ivanovitch Gurdjieff
Editura: Școala Ardeleană
Colecţia: Serie de autor: G.I. Gurdjieff
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 400 (14x21 cm)
ISBN:9786067971828
Preţ: 50,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Volumul de față este o colecție de convorbiri care avuseseră loc aproape în fiecare seară între Gurdjieff și câțiva dintre adepții săi devotați, pe măsură ce Institutul pentru Dezvoltare Armonioasă a Omului era mutat în cele mai grele împrejurări.

Întâlniri cu oameni remarcabili

Autor(i): George Ivanovitch Gurdjieff
Editura: Curtea Veche
Colecţia: Biblioterapia
Anul apariţiei: 2019
Pagini: 368 (13x20 cm)
ISBN:9786064403667
Preţ: 48,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Cartea de față reprezintă o scriere autobiografică a lui G.I. Gurdjieff, unul dintre cei mai misterioși oameni ai secolului XX.

Autorul și remarcabilii săi însoțitori ne oferă exemplul unor valori cu adevărat umane, atemporale, prezente în toate civilizațiile. Va recunoaște, oare, omul de astăzi, în căutarea sa, în lupta sa personală, aceste valori?