0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Geshe Rabten
#LoveDigital Social Media Growth Summit e un eveniment dedicat solopreneurilor, freelancerilor și coach-ilor, care, la fel ca tine, sunt gata să își amplifice prezența și influența în lumea social media.
Alătură-te celor 20+ experți și descoperă cum să-ți mărești impactul pe social media și să-ți crești afacerea online.
Înregistrează-te ACUM

Cărţi de Geshe Rabten

Geshe Rabten.
Geshe Rabten

Geshe Rabten Rinpoche s-a născut în Tibet în anul 1920 și a fost un Maestru de meditație deplin realizat. În 1964 devine unul din asistenții de filozofie ai lui Dalai Lama.

A scris un număr mare de cărți importante despre Dharma și a întemeiat mai multe centre de studii: Rabten Choeling în Elveția, Tashi Rabten în Austria, Ghe Phel Ling în Italia, Centrul Tibetan în Germania.

Referindu-se la viața și activitatea acestui eminent promotor al budismului tibetan, Dalai Lama spunea: „În afară de inspirația pe care viața lui Geshe Rabten ar putea să o suscite., biografia lui le va oferi cititorilor un exemplu al modului în care călugării din Tibet studiau și se pregăteau.“

Se poate spune, pe drept cuvânt, că Geshe Rabten a fost principalul fondator al unei tradiții pure și complete a Dharmei în Europa.

Geshe Rabten a fost un eminent pionier al budismului tibetan în Europa. Începând cu anul 1968, el a fost în contact cu discipoli occidentali în India. El a fost primul Maestru tibetan căruia Dalai Lama i-a încredințat personal misiunea de a preda Dharma occidentalilor.

În 1975 Geshe a fost invitat în Elveția de către comunitatea tibetană și de discipoli occidentali. În același an, el a fondat cinci dintre cele mai importante centre de studii ale budismului tibetan în mai multe țări europene.

Până la moartea sa, el și-a consacrat întreaga energie în mod altruist ființelor, predându-le învățăturile inspirate și consolatoare ale lui Buddha.

Subiectele învățăturilor lui Geshe Rabten erau nelimitate, tratând atât probleme de logică, filozofie, psihologie, fenomenologie, cât și metode de meditație extrem de vaste și profunde din Sutre și Tantre sau doar sfaturi practice pentru viața cotidiană.

Din fericire, o parte din învățăturile predate în Occident de către Geshe s-au păstrat datorită tehnicilor moderne de înregistrare.

Dacă doriți mai multe informații despre Geshe Rabten puteți urma linkurile următoare:

ro.wikipedia.org => Geshe Rabten

rabten.eu => Geshe Rabten

fpmt.org => Geshe Rabten


Cărţi de Geshe Rabten


Meditația și viața cotidiană

Autor(i): Geshe Rabten
Editura: Herald
Colecţia: Himalaya
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 208 (13x20 cm)
ISBN:9789731116532
Preţ: 29,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Cartea de față cuprinde două învățături de mare însemnătate: „Stările conștiinței“ și „Meditația și viața cotidiană“ și conține instrucțiuni indispensabile tuturor celor care doresc să se dedice în mod serios practicii meditației.