0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Gillian Tett

Cărţi de Gillian Tett

Gillian Tett este unul dintre editorii publicaţiei Financial Times. S-a remarcat prin reportajele cu privire la pieţele financiare. În martie 2009 a fost desemnată Jurnalistul Anului la Premiile Presei din Marea Britanie. În iunie 2009, cartea sa, „Aurul Nebunilor“, a câştigat premiul Financial Book of the Year la ediţia inaugurală a Premiilor Spear`s Book.

În 2007 i-a fost acordat premiul Wincott, cel mai important premiu britanic pentru jurnalism financiar, pentru reportajele cu privire la pieţele de capital.

A fost desemnată cel mai important jurnalist britanic în domeniul economic în anul 2008.

În afară de „Aurul nebunilor“, a mai scris următoarele cărţi: Saving the Sun; „How Wall Street mavericks shook up Japan`s financial system and made billions“.

Gillian Tett şi-a luat doctoratul în antropologie socială la Universitatea Cambridge, cu o teză bazată pe cercetările făcute în fosta Uniune Sovietică la începutul anilor 90.

Vorbeşte franceză, rusă, japoneză şi persană.


Cărţi de Gillian Tett


Aurul nebunilor

Aurul nebunilor. Editura Philobia
CumpărDetalii carte

Autor(i): Gillian Tett
Editura: Philobia
Colecţia: Anchete
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 408 (13x20 cm)
Preţ: 34,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Cartea „Aurul nebunilor“ prezintă, într-un limbaj accesibil, manevrele „banking-ului din umbră“, prin care geniile ingineriei financiare din grupul JP Morgan au reuşit să inventeze riscul fără riscuri, permiţând pomparea unui capital enorm în economie, într-o încercare menită să aducă beneficii tuturor.