0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Harsányi Zsuzsanna

Cărţi de Harsányi Zsuzsanna

Harsányi Zsuzsanna.
Harsányi Zsuzsanna

Harsányi Zsuzsanna, pictor și grafician, s-a născut în anul 1962, în localitatea Kecskemet dinUngaria, unde locuiește și în prezent.

A absolvit Școala Profesională din Szeged, cu specializare în industria textilă, apoi Facultatea de Pedagogie „Juhász Gyula“, Secția Geografie‑Desen, după care Universitatea Maghiară de Arte Plastice.

În 1992 și-a completat studiile cu o diplomă de licență în comunicare și Relații Publice.

Este membră a Asociației Naționale a Artiștilor Creatori din Ungaria și a Asociației Pictorilor de Pastel.

Timp de nouă ani, a predat la școala elementară și școala medie, apoi a început să se ocupe de grafica aplicată. A creat imaginea unui mare număr de firme și produse, a proiectat numeroase coperte de cărți, afișe, calendare etc.

Între timp, în 1993, împreună cu un prieten, de asemenea artist și profesor, a înființat Școala Liberă de Arte Plastice din Kecskemet, care funcționează cu succes și astăzi, dar fără aportul artistei.

În toată această perioadă a pictat neîncetat, din 1999 începând să practice Pictura ca profesie și îndreptându-se tot mai mult către stilul pleinair-ist.

Este pasionată de creta de pastel, pastelul fermecând-o din momentul în care a început să-l utilizeze. Prin finețea pastelului, prin efectul de culori obținut, care-ți încălzește inima, reușesc să-mi exprim cel mai bine sentimentele, afirmă Harsányi Zsuzsanna.

Prin intermediul lucrărilor mele doresc să transmit feminitate, lirism, armonie și umanitate.

Lucrează rapid, cu mare productivitate, în ultimii 15 ani montând în jur de 100 de expoziții individuale în Ungaria și în străinătate, dar a participat cu lucrări și la numeroase expoziții colective. La început, lucrările sale au emanat mai ales din tabere de artă, dar în prezent consideră munca din atelier la fel de importantă. Fie că este vorba de natură statică, peisaj sau portret, principala sa temă rămâne contrastul dintre lumină și umbră.

Militează ca artist pentru restabilirea recunoașterii profesionale a reprezentării realiste de calitate. În lucrările sale își exprimă admirația și umilința în raport cu natura, atrăgând atenția privitorului asupra faptului că până și cele mai mici și mai banale detalii sunt deosebite.

Opera și viziunea sa despre viață se caracterizează prin integritate.

Viața este scurtă, opinează artista, așadar să profităm de timpul nostru, să încercăm să vedem latura frumoasă a lucrurilor și să ne bucurăm de ea.

Dacă doriți mai multe informații despre Harsányi Zsuzsanna puteți urma linkurile următoare:

harsanyizsuzsanna.hu => Harsányi Zsuzsanna


Cărţi de Harsányi Zsuzsanna


Pasteluri cu flori, grădini și câmpuri

Autor(i): Harsányi Zsuzsanna,
Editura: Casa
Colecţia: Micul atelier
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 96 (29x20 cm)
ISBN:9786068527574
Preţ: 38,44 Lei
Disponibilitate: în stoc

După ce ne prezintă pastelul și tehnica obținerii lui, autoarea ne poartă prin secole, făcându-ne cunoștință cu marii maeștri ai pastelului și cu lucrările lor de excepție.

Cititorilor li se dezvăluie, treptat, tehnica fascinantă a pastelului: cum se alege hârtia pentru pastel, ce este un paspartu, cum se îmbină culorile, în ce constă compoziția.

Pas cu pas, autoarea ne prezintă cum putem realiza pasteluri în atelier sau în aer liber, explicându-ne în amănunt și exemplificând prin lucrările sale, pline de delicatețe și culoare, fiecare fază a modului de lucru.