0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Inazo Nitobe

Cărţi de Inazo Nitobe

Inazo Nitobe.
Inazo Nitobe

Inazo Nitobe a fost vreme îndelungată profesor la Universitatea din Tokyo și, mai târziu, delegat al Japoniei la Liga Națiunilor.

Cartea sa, „Bushido - The soul of Japan“, publicată pentru prima oară la New York, a cunoscut zeci de ediții în numeroase limbi.

Nitobe a fost un scriitor prolific, opera sa completă (editată în perioada 1983-1991) cuprinzând 24 de volume.

Scrierile în limba engleză au fost strânse în 5 volume, Works of Inazo Nitobe (editata la University of Tokyo Press, 1972). Cele mai multe eseuri asupra vieții și operei lui au fost adunate în John F. Howes, ed. Nitobe Inazo: Japan`s Bridge Across the Pacific (Westview, 1995).

Chiar dacă în ultima perioadă au apărut multe alte lucrări care au încercat să descifreze din noi perspective caracterul paradoxal și adeseori contradictoriu al nației nipone, „Bushido - The soul of Japan a lui Nitobe“ rămâne o lucrare „clasică“, un reper bibliografic obligatoriu.

Dacă doriți mai multe informații despre Inazo Nitobe puteți urma linkurile următoare:

en.wikipedia.org => Inazo Nitobe


Cărţi de Inazo Nitobe


Bushido - codul samurailor

Autor(i): Inazo Nitobe
Editura: Herald
Colecţia: Scrieri inițiatice
Anul apariţiei: 2009
Pagini: 156 (13x22 cm)
ISBN:9789731113876
Preţ: 32,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Sursele acestui cod sunt profund religioase: shintoismul și budismul Zen. Disciplinele fizice: scrima, tragerea cu arcul, judo, Jiu-jitsu, mânuirea evantaiului de fier, aruncare suliței, au fost transformate de maeștrii de luptă, în discipline ale spiritului menite să dezvolte în discipol voința, puterea de concentrare și stăpânirea de sine.