0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Ioan-Aurel POP

Cărţi de Ioan-Aurel POP

Ioan-Aurel Pop este istoric român, profesor universitar și academician, iar în aprilie 2018 a fost ales președinte al Academiei Române.

De-a lungul timpului dl profesor Ioan-Aurel Pop a fost director al Centrului de Studii Transilvane al Academiei Române, a condus și Institutul Cultural Român din New York (SUA), precum și Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică din Veneția (Italia).

Din martie 2012, este rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Din 2015, este președintele Comitetului Național al Istoricilor din România și reprezentantul României în Comitetul Internațional de Științe Istorice.

Membru în diverse academii și organizații științifice naționale și internaționale, visiting professor al unor universități din SUA, Franța și Italia, acad. prof. Ioan-Aurel Pop este, de asemenea, autor a peste șaptezeci (70) de cărți, tratate și manuale, și a peste cinci sute (500) de studii și articole, publicate la edituri de prestigiu și în periodice din peste 20 de țări din Europa, America și Asia.

Temele predilecte de cercetare fac parte din domeniul istoriei medievale și moderne timpurii: instituții ale Transilvaniei, relații între Țările Române, națiunea medievală, raporturi româno-maghiare, paleografia latină și limba latină ca limbă a izvoarelor.


Cărţi de Ioan-Aurel POP


Istoria Transilvaniei

Autor(i): Acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel POP, Ioan Bolovan,
Editura: Școala Ardeleană
Colecţia: Universitas
Anul apariţiei: 2013
Pagini: 384 (14x20 cm)
Preţ: 69,90 Lei
Disponibilitate: în stoc

„Toleranța“ transilvană a însemnat, în funcție de realitate, dar și de interpretarea fiecăruia, acceptare și respingere în același timp, primire și excludere, egalizare și segregare, dând societății o formă și o funcționare sui generis.

Cartea aceasta își propune să arate cum s-a putut produce acest lucru de-a lungul timpului, care au fost prioritățile și cum au evoluat lucrurile deopotrivă în context local, regional, național și european.

Din mâinile valahilor schismatici…

Românii și puterea în Regatul Ungariei medievale (secolele XIII‑XIV)

Autor(i): Acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel POP,
Editura: Școala Ardeleană
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 530 (16x23 cm)
Preţ: 69,90 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Românii au fost la putere în Transilvania secolelor al XIII-lea și al XIV-lea, alături de nobili, de sași și de secui, dar tot atunci a început și s-a produs treptat, dar implacabil, îndepărtarea lor ca grup distinct de la conducere.