0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Ioan Bolovan

Cărţi de Ioan Bolovan

Ioan Bolovan este profesor universitar, prorector al Universității „Babeș-Bolyai“ din Cluj-Napoca (din 2012) și cercetător științific la Centrul de Studii Transilvane al Academiei Române.

A obținut premiul „Mihail Kogălniceanu“ al Academiei Române în 2002.

În 2015 este ales președinte al International Commission for Historical Demography (Geneva).

A publicat mai multe cărți de unic autor și în colaborare la edituri din România, Franța, Germania, Olanda, Rusia, precum și 150 de studii în reviste și volume colective din țară și străinătate despre istoria populației, granița militară austriacă, Revoluția de la 1848, Primul Război Mondial și istoria instituțiilor culturale.


Cărţi de Ioan Bolovan


Istoria Transilvaniei

Autor(i): Acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel POP, Ioan Bolovan,
Editura: Școala Ardeleană
Colecţia: Universitas
Anul apariţiei: 2013
Pagini: 384 (14x20 cm)
Preţ: 69,90 Lei
Disponibilitate: în stoc

„Toleranța“ transilvană a însemnat, în funcție de realitate, dar și de interpretarea fiecăruia, acceptare și respingere în același timp, primire și excludere, egalizare și segregare, dând societății o formă și o funcționare sui generis.

Cartea aceasta își propune să arate cum s-a putut produce acest lucru de-a lungul timpului, care au fost prioritățile și cum au evoluat lucrurile deopotrivă în context local, regional, național și european.

Ispititoarea Transilvanie

Multiperspectivitate și adevăr în istoria unei provincii

Autor(i): Ioan Bolovan, Sorina Paula Bolovan
Editura: Școala Ardeleană
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 188 (13x20 cm)
Preţ: 30,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Meseria istoricului este să caute trecutul și să încerce cu obiectivitate, bună‑credință și apelând, firește, la izvoare și la o metodologie adecvată să se apropie cât mai mult de adevăr. În același timp, el trebuie să fie convins de relativitatea scrierilor lui atâta vreme cât adevărul absolut nu‑i este îngăduit istoricului.