0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Ioan Neacșu

Cărţi de Ioan Neacșu

Ioan Neacșu (n. 1945), a absolvit, în 1970, Facultatea de Filosofie, secția pedagogie-română la Universitatea din București.

Este doctor în pedagogie din 1976.

Carieră universitară din 1970 la aceeași facultate, în prezent profesor universitar doctor, profesor emerit al Facultății de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București.

Preda cursuri de psihologia educației, metode și tehnici de învățare, managementul resurselor umane, pedagogie socială, managementul calității totale în învățământ, teorii și practici ale învățării la adulți și managementul proiectelor de cercetare.

Este membru activ al mai multor comitete și colective editoriale, organisme și asociații profesionale, expert evaluator și formator în proiecte și programe naționale și internaționale.

Autor, coautor sau coordonator a peste 40 de cărți și peste 170 de studii și articole științifice, în reviste de specialitate din țară și din străinătate.

Dintre cărțile publicate menționăm: „Motivație și învățare“ (1978), „Educație și acțiune“ (1986), „Civilizație și conduită“ (1987), „Instruire și învățare“ (1999), „Prelegeri pedagogice“ (în colab., Polirom, 2001), „Învățarea academică independentă. Ghid metodologic“ (2006), „Pregătirea psihopedagogică. Manual pentru definitivat și gradul didactic II“ (coord. Împreună cu D. Potolea, R.B. Iucu, I.O. Pânișoară, Polirom, 2008), „Introducere în psihologia educației și a dezvoltării“ (Polirom, 2010), pentru care i s-a acordat, în 2012, Premiul Academiei Române, „ Pedagogie socială“ (2010).

Este membru al Școlii Doctorale de Psihologie și Științe ale Educației, coordonator de doctorat în Științe ale Educației.

De asemenea, în perioada 1990-2009, a avut diferite funcții manageriale importante. A urmat multiple stagii de formare, cercetare și perfecționare la universități prestigioase.


Cărţi de Ioan Neacșu


Metode și tehnici de învățare eficientă

Fundamente și practici de succes

Autor(i): Ioan Neacșu,
Editura: Polirom
Colecţia: Profesorul de succes
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 320 (16x24 cm)
Preţ: 44,95 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Conform cercetărilor recente, învățarea poate fi facilitată de însușirea unor seturi de tehnici adecvate.

Cartea prezintă cele mai eficiente strategii care pot fi aplicate în vederea unei acumulări rapide și pe termen lung a cunoștințelor științifice: metode de documentare și prelucrare a informațiilor, soluții de memorare, modalități de creștere a randamentului, de planificare și organizare a timpului, de optimizare a stilului de lucru și de concentrare a atenției.

Neurodidactica învățării și psihologia cognitivă

Ipoteze. Conexiuni. Mecanisme

Autor(i): Ioan Neacșu,
Editura: Polirom
Colecţia: Științele educației
Anul apariţiei: 2019
Pagini: 192 (16x24 cm)
Preţ: 39,95 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Prezentăm cititorului elemente de igienă și ecologie a minții implicate în învățare, asimetria relativă a funcțiilor emisferelor cerebrale, rolul neuronilor-oglindă în învățarea prin imitație, învățarea motrică prin scheme performante ș.a. Pe scurt, vom înțelege mai bine esența expresiei brain based learning.