0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Ioan Neacşu

Cărţi de Ioan Neacşu

Ioan Neacşu (n. 1945), a absolvit, în 1970, Facultatea de Filosofie, secţia pedagogie-română la Universitatea din Bucureşti.

Este doctor în pedagogie din 1976.

Carieră universitară din 1970 la aceeaşi facultate, în prezent profesor universitar doctor, profesor emerit al Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea din Bucureşti.

Preda cursuri de psihologia educaţiei, metode şi tehnici de învăţare, managementul resurselor umane, pedagogie socială, managementul calităţii totale în învăţământ, teorii şi practici ale învăţării la adulţi şi managementul proiectelor de cercetare.

Este membru activ al mai multor comitete şi colective editoriale, organisme şi asociaţii profesionale, expert evaluator şi formator în proiecte şi programe naţionale şi internaţionale.

Autor, coautor sau coordonator a peste 40 de cărţi şi peste 170 de studii şi articole ştiinţifice, în reviste de specialitate din ţară şi din străinătate.

Dintre cărţile publicate menţionăm: „Motivaţie şi învăţare“ (1978), „Educaţie şi acţiune“ (1986), „Civilizaţie şi conduită“ (1987), „Instruire şi învăţare“ (1999), „Prelegeri pedagogice“ (în colab., Polirom, 2001), „Învăţarea academică independentă. Ghid metodologic“ (2006), „Pregătirea psihopedagogică. Manual pentru definitivat şi gradul didactic II“ (coord. Împreună cu D. Potolea, R.B. Iucu, I.O. Pânişoară, Polirom, 2008), „Introducere în psihologia educaţiei şi a dezvoltării“ (Polirom, 2010), pentru care i s-a acordat, în 2012, Premiul Academiei Române, „ Pedagogie socială“ (2010).

Este membru al Şcolii Doctorale de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, coordonator de doctorat în Ştiinţe ale Educaţiei.

De asemenea, în perioada 1990-2009, a avut diferite funcţii manageriale importante. A urmat multiple stagii de formare, cercetare şi perfecţionare la universităţi prestigioase.


Cărţi de Ioan Neacşu


Metode şi tehnici de învăţare eficientă

Metode şi tehnici de învăţare eficientă. Editura Polirom
CumpărDetalii carte

Fundamente şi practici de succes

Autor(i): Ioan Neacşu
Editura: Polirom
Colecţia: Profesorul de succes
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 320 (16x24 cm)
Preţ: 36,95 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Conform cercetărilor recente, învăţarea poate fi facilitată de însuşirea unor seturi de tehnici adecvate.

Cartea prezintă cele mai eficiente strategii care pot fi aplicate în vederea unei acumulări rapide şi pe termen lung a cunoştinţelor ştiinţifice: metode de documentare şi prelucrare a informaţiilor, soluţii de memorare, modalităţi de creştere a randamentului, de planificare şi organizare a timpului, de optimizare a stilului de lucru şi de concentrare a atenţiei.