0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Ioan al Crucii

Cărţi de Ioan al Crucii

Sfântul Ioan al Crucii este un mare mistic spaniol, membru al Ordinului Carmelitanilor Desculţi, Doctor al Bisericii Catolice, una dintre personalităţile de cea mai mare anvergură spirituală pe care l-a dat creştinismul.

Se naşte în 1542 în satul Fontiveros, lângă Avila, nume care ne duce, neîntâmplător, cu gândul la o altă mare mistică spaniolă – Teresa d’Avila – reformatoare a Ordinului Carmelitan, reformă pe care Sfântul o urmează, în ciuda încercărilor majore pe care această opţiune le aduce în viaţa sa.

Primeşte ordinaţia ca preot în 1567.

Cândva între anii 1574 şi 1577, are o viziune mistică transpusă în celebra imagine a lui Cristos crucificat văzut de deasupra, care inspiră mai târziu tabloul „Cristos al Sfântului Ioan al Crucii“ pictat de Salvador Dali.

Între 1578-1579 scrie una dintre lucrările sale cele mai importante, „Noaptea întunecată“, în care vorbeşte despre călătoria sufletului de la starea sa carnală, lumească la uniunea cu Dumnezeu, după parcurgerea unor paşi, pe care Sfântul îi descrie atât cu un talent poetic unic în istoria poeziei mistice a lumii, cât şi cu precizia celui care, cu siguranţă, i-a experimentat plenar.

Părăseşte această lume în 1591, lăsând peste veacuri o remarcabilă moştenire spirituală şi poetică.

Este beatificat de Papa Clement al X-lea în 1675 şi canonizat de Papa Benedict al XIII-lea în 1726.


Cărţi de Ioan al Crucii


Noaptea întunecată

Noaptea întunecată. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Autor(i): Sf. Ioan al Crucii
Editura: Herald
Colecţia: Spiritualitate creştină
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 240 (13x20 cm)
Preţ: 31,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Sfântul Ioan al Crucii (1542-1591), marele mistic carmelitan, ne descrie în lucrarea de faţă parcursul, plin de încercări, al sufletului însetat de Iubire, între imperfecţiunea celui încătuşat de patimile lumii şi starea glorioasă a uniunii cu Dumnezeu.