0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Ion Chiricuţă

Cărţi de Ion Chiricuţă

Dr. ing. Ion Chiricuţă este unul dintre cei mai competenţi experţi din România în domeniul pietrelor scumpe.

În ultimii 15 ani a participat la numeroase târguri şi expoziţii, a comunicat cu un mare număr de geologi, gemologi, şi comercianţi de pietre preţioase şi a obţinut două interviuri televizate.

Este singurul român care a absolvit cursul de experţi evaluatori al Institutului Asiatic de Ştiinţe Gemologice, unul dintre cele mai prestigioase institute de profil din lume.

Natura mercuariană se manifestă printr-o vie curiozitate şi un ascuţit spirit de observaţie dar şi prin abilităţile de comunicare şi umor, calităţi folosite din plin la scrierea cărţii despre pietrele preţioase.


Cărţi de Ion Chiricuţă


Lumea misterioasă a pietrelor scumpe

Lumea misterioasă a pietrelor scumpe. Editura Livingstone
CumpărDetalii carte

Autor(i): Dr. ing. Ion Chiricuţă
Editura: Livingstone
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 248 (13x20 cm)
Preţ: 30,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Cartea „Lumea secretă a pietrelor scumpe“ oferă informaţii atât despre originea, clasificarea, evaluarea, prelucrarea şi valoarea de piaţă a pietrelor scumpe, cât şi despre tratamente, falsuri, imitaţii, pietre sintetice şi metodele de identificare a acestora.

Aceasta e este o carte de un înalt nivel ştiinţific, de prezentare a pietrelor scumpe în stare naturală şi a celor şlefuite, dar care se adresează totuşi unei largi categorii de cititori.