0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Ion Dumitriu-Snagov

Cărţi de Ion Dumitriu-Snagov

Ion Dumitriu-Snagov, (1927-2001) a fost un istoric român.

El a fost elev al Colegiului Naţional Sfântul Sava din Bucureşti şi student al Facultăţii de Medicină din Cluj şi a optat pentru o cercetare ştiinţifică în domeniul istoriei, susţinându-şi licenţa la Facultatea de Filologie din Universitatea Bucureşti cu tema Roma şi Luminile culturii romane în documentele de arhivă din secolul al XVIII-lea.

Din anul 1967, el a desfăşurat o susţinută activitate de studiu în ţară, împletită cu numeroase documentări ştiinţifice în India (ca invitat al Guvernului Indiei), Australia şi Europa, valorificate în multe articole, conferinţe, studii şi volume.

Ca bursier al Universităţii Pontificale Gregoriana din Roma, Ion Dumitriu-Snagov a obţinut titlul de doctor în istorie cu lucrarea Sfântul Scaun şi România modernă, fapt care l-a consacrat definitiv ca un bun cunoscător al relaţiilor dintre România şi Vatican.

Om de înalt prestigiu moral şi intelectual, Ion Dumitriu-Snagov a fost o victimă a regimului comunist din România, care l-a întemniţat politic.

A părăsit definitiv această lume lăsând neterminat un important studiu despre manuscrisul Învăţăturile lui Neagoe Basarab către fiul său Teodosie, care a lucrat în ultima parte a vieţii.


Cărţi de Ion Dumitriu-Snagov