0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Jacques Papineau

Cărţi de Jacques Papineau

Jacques Papineau, inginer cercetător, Cavaler al Ordinului Meritul Agricol, a condus lucrările de cercetare asupra lupinului la INRA Lusignan încă de la începutul cercetării, în 1973, alături de Michel Lenoble apoi de Christian Huyghe până la încheierea programului în decembrie 2003.

A participat şi condus numeroase prospectări ale populaţiilor tradiţionale de lupin din bazinul mediteranean permiţând Franţei să deţină una din marile colecţii mondiale. A creat şi a identificat primii genitori de lupin alb de iarnă cu arhitectură determinată. În afară de aceasta a creat tipurile „determinate pitice“ şi „determinate pitice compacte“.

El este la originea unei bune părţi a varietăţilor franţuzeşti de lupin alb punând în practică toate programele de creştere şi de conducere a selecţiei de creaţie şi conservare.

A contribuit la dezvoltarea tehnicilor culturale pentru lupinul de primăvară şi de iarnă în condiţiile Franţei. N-a ezitat să împărtăşească cunoştinţele sale studenţilor şi stagiarilor cu care a lucrat.


Cărţi de Jacques Papineau