0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Jacques Papineau

Cărţi de Jacques Papineau

Jacques Papineau, inginer cercetător, Cavaler al Ordinului Meritul Agricol, a condus lucrările de cercetare asupra lupinului la INRA Lusignan încă de la începutul cercetării, în 1973, alături de Michel Lenoble apoi de Christian Huyghe până la încheierea programului în decembrie 2003.

A participat și condus numeroase prospectări ale populațiilor tradiționale de lupin din bazinul mediteranean permițând Franței să dețină una din marile colecții mondiale. A creat și a identificat primii genitori de lupin alb de iarnă cu arhitectură determinată. În afară de aceasta a creat tipurile „determinate pitice“ și „determinate pitice compacte“.

El este la originea unei bune părți a varietăților franțuzești de lupin alb punând în practică toate programele de creștere și de conducere a selecției de creație și conservare.

A contribuit la dezvoltarea tehnicilor culturale pentru lupinul de primăvară și de iarnă în condițiile Franței. N-a ezitat să împărtășească cunoștințele sale studenților și stagiarilor cu care a lucrat.


Cărţi de Jacques Papineau