0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Jean-Yves Leloup

Cărţi de Jean-Yves Leloup

Jean-Yves Leloup.
Jean-Yves Leloup

Jean-Yves Leloup este una dintre cele mai ilustre figuri ale spiritualității secolului XX.

Doctor în filosofie, psihologie și teologie, fost călugăr dominican convertit la ortodoxie, Jean-Yves Leloup oferă prin intermediul cărților și conferințelor sale despre cărțile sacre ale umanității, o reflexie de o bogăție incomparabilă asupra spiritualității timpurilor noastre.

Membru al Organisation des Traditions unies, Doctor Honoris Causa în științe la Université de Colombo (Sri Lanka), Jean-Yves Leloup predă în Europa, în Statele Unite și în America de Sud în diferite universități și institute de cercetare în antropologia fundamentală.

Autor a peste cincizeci de lucrări și traduceri, comentarii ale evangheliilor lui Toma, Ioan, Filip și Maria din Magdala, el participă la numeroase întâlniri inter-tradiții.

Dacă doriți mai multe informații despre Jean-Yves Leloup puteți urma linkurile următoare:

en.wikipedia.org => Jean-Yves Leloup

eng.jeanyvesleloup.eu => Jean-Yves Leloup


Cărţi de Jean-Yves Leloup


Scrieri despre isihasm

Metoda tainică a ascultării interioare

Autor(i): Jean-Yves Leloup
Editura: Firul Ariadnei
Anul apariţiei: 2005
Pagini: 186 (13x20 cm)
ISBN:9789738692924
Preţ: 30,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Isihasmul, (termen ce derivă din grecescul isihia, care înseamnă pace, liniște) este o tradiție milenară care ne învață meditația și în creștinism.

Metodă ascetică și mistică, isihasmul este fondat pe contemplarea și invocarea numelui lui Iisus Christos pentru a atinge comuniunea cu Dumnezeu.

Preotul ortodox, Jean-Yves Leloup, ne transmite experiența lui directă dobândită în urma pelerinajelor la Muntele Athos.