0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Jethro Kloss

Cărţi de Jethro Kloss

Jethro Kloss a fost un foarte bun brutar şi bucătar, după cum se poate verifica prin intermediul membrilor familiei Kloss care au lucrat cu el de-a lungul anilor săi de studii, experimente şi învăţături.

Încă din fragedă copilărie, Jethro Kloss şi părinţii lui au studiat natura la o fermă de pionierat din Wisconsin şi cu mare ingeniozitate au dezvoltat moduri eficiente şi atractive de a folosi produsele naturale ale solului. A menţinut această atitudine curioasă şi inventivă de-a lungul întregii sale vieţi.

A fost ferm în încrederea sa în Dumnezeu şi în planul Edenic conform căruia omul se hrăneşte cu fructe, cereale, nuci şi produse vegetale şi nu cu materii rafinate sau sintetice, cu animale sau produse animaliere.

El a fost unul dintre descoperitorii înlocuitorilor vegetali ai cărnii, realizând aceste preparate cu un remarcabil simţ vizual şi gustativ.

Un adevărat „evanghelist“ al vieţii naturale, al alimentelor naturale, Jethro Kloss a avut simţ organizatoric şi a realizat în anii 30, în Washington D.C., emisiuni precum remarcabilele „Cine demonstrative“. Prin intermediul acestor evenimente frumos pregătite, la care au participat numeroase personalităţi din Washington, Jethro Kloss a arătat oamenilor cât de atractivă şi gustoasă poate fi o masă cu adevărat sănătoasă.

Încă din anii 1910, 1920, Jethro Kloss a deschis o serie de fabrici nutriţioniste prin care a devenit disponibilă o mare varietate de alimente naturale, la preţuri rezonabile, pentru oamenii din toată ţara şi din toată lumea.

Mintea sa inventivă încerca mereu să găsească o nouă metodă mai bună. El a creat multe alimente noi şi permanent experimenta, îmbunătăţea. Niciodată nu părea a fi mulţumit şi continua să urmărească să găsească o textură mai fină, o aromă mai plăcută, sau poate o metodă mai bună de păstrare a valorilor nutritive în mâncarea gătită sau conservată.

Jethro Kloss a simţit o atracţie pentru natură generată de frumuseţea şi bogăţia sa. Cred că n-am cunoscut niciodată o persoană care să se bucure mai mult de lucrurile bune din viaţă.


Cărţi de Jethro Kloss