0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de John G. Neihardt

Cărţi de John G. Neihardt

Membru adoptat al Sioucsilor Oglala, ales de către Cerb Negru ca moştenitor al puterilor sale mistice de clarviziune, Neihardt, pe lângă scrierea Cerb Negru Vorbeşte, a spus povestea sioucsilor în proza şi în versuri.

Opera sa cea mai însemnată, „A Cycle of the West“ („Un Ciclu al Vestului“), e compusă din cinci canturi epice „menite să celebreze acel măreţ curaj care s-a desfăşurat la vest de fluviul Missouri în perioada 1822-1890“. „The Song of Three Friends“ (Cântul celor trei prieteni), „The Song of Hugh Glass“ (Cântecul lui Hugh Glass), „The Song of Jed Smith“ (Cântul lui Jed Smith), „The Song of the Indian Wars“ (Cântul Războaielor Indiene), şi „ The Song of the Messiah“ (Cântul lui Mesia), publicate individual pe măsură ce au fost scrise, au fost editate în volum în anul 1949.

Neihardt a primit numeroase premii şi titluri onorifice, printre care cele conferite de Universitatea Nebraska din Lincoln - Doctor în Litere, 1917; de Universitatea Creighton, Omaha - Doctor în Limba şi Litere, 1935; şi de Universitatea Missouri, Columbia - Doctor în Litere, 1947.

Este poet laureat al statului Nebraska, unde un bust executat în bronz de soţia sa a fost aşezat în rotondă Capitoliului.

O zi anuală - Neihardt Day - este sărbătorită la Bancroft, Nebraska, unde vechea sa odaie de lucru a fost renovată şi o Grădină de Rugăciune Sioux a fost construită în onoarea sa.


Cărţi de John G. Neihardt


Marea Viziune

Marea Viziune. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Povestea lui Black Elk, un om sfânt al poporului Sioux Oglala

Autor(i): Hehaka Sapa (Black Elk - Cerb Negru), John G. Neihardt
Editura: Herald
Colecţia: Şamanism
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 272 (13x20 cm)
Preţ: 32,50 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Marea Viziune (Black Elk Speaks) este cartea-mărturie a unei extraordinare viziuni spirituale avute de un bătrân vraci Sioux, în timpul marilor încercări ale indienilor din preerii.

Ideile ei sunt revoluţionare, aşa cum au fost întotdeauna viziunile profetice, revoluţionare nu în sferele economiei sau ale politicii, ci în ideea universală a înţelesului tainic al vieţii.

Este revelaţia unui om sfânt şi dezvăluirea acelui quo vadis pe care toţi oamenii îl caută pentru ei înşişi şi pentru alţii.