0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de John Hick

Cărţi de John Hick

John Hick (1922-2012) a fost un filosof al religiei şi teolog englez.

A adus contribuţii în teologia filosofică şi filosofia religiei în domenii precum credinţa în providenţa, escatologia, cristologia, epistemologia religiei şi pluralismul religios. Hick este cunoscut ca fiind „unul dintre cei mai importanţi, dacă nu cel mai important filosof al religiei din secolul XX-lea“.

Hick a fost profesor de filosofia religiei la Claremont Graduate University, California; profesor de Teologie la Universitatea din Birmingham precum şi membru al Institutului de Studii Aprofundate în Artă şi Ştiinţe Sociale de la aceeaşi universitate.

În timpul celor 15 ani petrecuţi la universitatea din Birmingham, Hick a devenit fondatorul şi preşedintele grupului All Faiths for One Race (AFFOR). Totodată a predat şi la Cornell University, Princeton Seminary şi Cambridge University.

Este vice-preşedintele Societăţii Britanice de Filosofie a Religiei şi vice-preşedinte al Congresului mondial al Credinţelor.


Cărţi de John Hick


Noua frontieră a religiei şi ştiinţei

Noua frontieră a religiei şi ştiinţei. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Autor(i): John Hick
Editura: Herald
Colecţia: Mathesis
Anul apariţiei: 2012
Pagini: 352 (13x20 cm)
Preţ: 38,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

John Hick, filosof contemporan al religiei de orientare analitică şi teolog, ne oferă o incursiune într-una dintre cele mai controversate probleme ale istoriei noastre emoţionale şi intelectuale: raportarea omului la transcendenţă prin intermediul trăirii personale.