0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de John Stuart Mill

Cărţi de John Stuart Mill

John Stuart Mill (1806-1873), filosof, economist, membru în Parlamentul britanic şi figură importantă în istoria liberalismului, este considerat cel mai influent gânditor anglo-saxon din secolul al XIX-lea.

A primit o educaţie riguroasă: a început să înveţe greaca la vârsta de 3 ani, latina la 7 ani, logica la 12 şi a făcut primul curs de economie politică la numai 13 ani.

A scris tratate de economie, filosofie politică, logică şi sociologie şi a contribuit la dezvoltarea utilitarismului.

Începând din 1842, a introdus termenul de „sociologie“ în Anglia.

Opiniile sale, inspirate de cele ale altor filosofi britanici, precum John Locke, George Berkeley, David Hume, Jeremy Bentham, sunt revelatoare pentru concepte precum „empirism“, „liberalism politic“ sau „utilitarism“.

Lucrarea „Despre libertate“ (1859) este unul dintre textele de referinţă ale doctrinei liberale, reprezentând, în fond, un tratat despre libertăţile individului. Cartea explorează natura şi limitele puterii pe care o poate exercita în mod legitim statul asupra individului.

Mill dezvoltă un principiu fundamental conform căruia fiecare are dreptul de a acţiona cum doreşte, în condiţiile în care faptele sale nu îngrădesc libertăţile celorlalţi oameni.

Printre lucrările de bază ale lui John Stuart Mill se regăsesc şi „Sistem de logică inductivă şi deductivă“ (1843), „Principii de economie politică“ (1848), „Utilitarismul“ (1861), „Despre guvernarea reprezentativă“ (1861) şi „Auguste Comte şi pozitivismul“ (1865).


Cărţi de John Stuart Mill


Despre guvernarea reprezentativă

Despre guvernarea reprezentativă. Editura All
CumpărDetalii carte

Autor(i): John Stuart Mill
Editura: All
Colecţia: In Nuce
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 400 (13x20 cm)
Preţ: 39,90 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

„Despre guvernarea reprezentativă“ este o carte plină de surprize şi sugestii despre bunele practici ale guvernării, care nu trebuie să lipsească din bibliotecile celor preocupaţi de zona politicii.