0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Joseph E. Stiglitz

Cărţi de Joseph E. Stiglitz

Joseph E. Stiglitz, economist laureat al Premiului Nobel în 2001 și membru al The Royal Society, a fost vicepreședinte senior și economist-șef al Băncii Mondiale, precum și șeful echipei de consilieri pe probleme economice al fostului președinte american Bill Clinton.

A fost de asemenea unul dintre consultanții lui Barack Obama în campania din 2008, pe care l-a criticat ulterior pentru planul de salvare a industriei financiare.

Din anul 2000 predă economie la Columbia University.

Este cunoscut pentru critica pe care o aduce unor instituții precum FMI sau Banca Mondială și pentru polemica purtată cu economiștii pieței libere, pe care îi definește drept „fundamentaliști ai pieței libere“.

În 2001, alături de George A. Akerlof și A. Michael Spence, a primit Premiul Nobel pentru cercetările privind asimetria informațiilor, iar printre temele lui de cercetare se numără și salariul de eficiență, care s-a materializat în modelul Shapiro-Stiglitz.


Cărţi de Joseph E. Stiglitz


Prețul inegalității

Cum societatea divizată din ziua de astăzi ne pune în pericol viitorul

Autor(i): Joseph E. Stiglitz
Editura: Publica
Colecţia: Co-lecția de economie
Anul apariţiei: 2013
Pagini: 616 (14x20 cm)
Preţ: 85,73 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Chiar dacă această carte își concentrează atenția pe inegalitatea excesivă care marchează Statele Unite și alte câteva țări industrializate avansate din prezent, ea va explica și modul în care se întrepătrund îndeaproape aceste trei teme: inegalitatea este cauza și consecința eșecului înregistrat de sistemul politic și contribuie la instabilitatea sistemului nostru economic, care, la rândul său, contribuie la creșterea inegalității – un cerc vicios în care ne învârtim la nesfârșit.

Euro

Cum amenință moneda comună viitorul Europei

Autor(i): Joseph E. Stiglitz
Editura: Publica
Colecţia: Co-lecția de economie
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 592 (14x20 cm)
Preţ: 69,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


În „Euro“, Joseph E. Stiglitz demontează opinia consensuală predominantă, contrazicând susținătorii austerității și oferind o serie de planuri care pot salva continentul european, dar și întreaga lume de continuarea devastării.

Marea divizare

Societățile inegale și ce putem face în privința lor

Autor(i): Joseph E. Stiglitz
Editura: Publica
Colecţia: Co-lecția de economie
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 592 (14x20 cm)
Preţ: 72,25 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

În „Marea divizare“, Joseph E. Stiglitz propune modalități de contracarare a problemei cu care America se confruntă din ce în ce mai mult. Stiglitz afirmă, argumentat, că inegalitatea este o chestiune de alegere: rezultatul cumulat al politicilor injuste și al priorităților prost gândite.