0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Joseph E. Stiglitz

Cărţi de Joseph E. Stiglitz

Joseph E. Stiglitz, economist laureat al Premiului Nobel în 2001 şi membru al The Royal Society, a fost vicepreşedinte senior şi economist-şef al Băncii Mondiale, precum şi şeful echipei de consilieri pe probleme economice al fostului preşedinte american Bill Clinton.

A fost de asemenea unul dintre consultanţii lui Barack Obama în campania din 2008, pe care l-a criticat ulterior pentru planul de salvare a industriei financiare.

Din anul 2000 predă economie la Columbia University.

Este cunoscut pentru critica pe care o aduce unor instituţii precum FMI sau Banca Mondială şi pentru polemica purtată cu economiştii pieţei libere, pe care îi defineşte drept „fundamentalişti ai pieţei libere“.

În 2001, alături de George A. Akerlof şi A. Michael Spence, a primit Premiul Nobel pentru cercetările privind asimetria informaţiilor, iar printre temele lui de cercetare se numără şi salariul de eficienţă, care s-a materializat în modelul Shapiro-Stiglitz.


Cărţi de Joseph E. Stiglitz


Marea divizare

Marea divizare. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Societăţile inegale şi ce putem face în privinţa lor

Autor(i): Joseph E. Stiglitz
Editura: Publica
Colecţia: Co-lecţia de economie
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 592 (14x20 cm)
Preţ: 72,25 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

În „Marea divizare“, Joseph E. Stiglitz propune modalităţi de contracarare a problemei cu care America se confruntă din ce în ce mai mult. Stiglitz afirmă, argumentat, că inegalitatea este o chestiune de alegere: rezultatul cumulat al politicilor injuste şi al priorităţilor prost gândite.

Euro

Euro. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Cum ameninţă moneda comună viitorul Europei

Autor(i): Joseph E. Stiglitz
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 592 (14x20 cm)
Preţ: 69,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

În „Euro“, Joseph E. Stiglitz demontează opinia consensuală predominantă, contrazicând susţinătorii austerităţii şi oferind o serie de planuri care pot salva continentul european, dar şi întreaga lume de continuarea devastării.

Preţul inegalităţii

Preţul inegalităţii. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Cum societatea divizată din ziua de astăzi ne pune în pericol viitorul

Autor(i): Joseph E. Stiglitz
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2013
Pagini: 616 (14x20 cm)
Preţ: 85,73 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Chiar dacă această carte îşi concentrează atenţia pe inegalitatea excesivă care marchează Statele Unite şi alte câteva ţări industrializate avansate din prezent, ea va explica şi modul în care se întrepătrund îndeaproape aceste trei teme: inegalitatea este cauza şi consecinţa eşecului înregistrat de sistemul politic şi contribuie la instabilitatea sistemului nostru economic, care, la rândul său, contribuie la creşterea inegalităţii – un cerc vicios în care ne învârtim la nesfârşit.