Karlfried Graf Durckheim (1896-1988), doctor în filozofie și în psihologie, este socotit printre maeștrii spirituali ai timpului nostru.
Timp de patruzeci de ani, a lucrat ca psihoterapeut la Todtmoss-Rutte (Pădurea Neagră), unde a fondat un Centru de formare și întâlniri de psihologie existențială.
Activitatea și opera sa – aproximativ douăzeci de cărți – sunt considerate a fi una dintre culmile întâlnirii dintre tradiția mistică creștină (Meister Eckhart) și „Calea orientală“ (Zen).
Dacă doriți mai multe informații despre Karlfried Graf Durckheim puteți urma linkurile următoare:
Tot mai mulți oameni – în măsura în care rezonează cu spiritul timpului și sunt preocupați de viitor – se orientează astăzi spre practici meditative. În acest sens, câștigă tot mai mult teren ideea că meditația nu înseamnă o înstrăinare de obligațiile pe care le avem în lume ci, corect înțeleasă, ea îl adună pe om în acel centru care, abia el, îl face capabil să-și îndeplinească menirea pe acest Pământ.
Maestrul este altceva decât un educator, un îndrumător de conștiință sau un terapeut. El este instrumentul care, cu o forță capabilă să înfrunte lumea, îl readuce în mod conștient pe om la unitatea sa originară cu Ființa divină.
Majoritatea oamenilor nu știu că lipsa de maturitate este extraordinar de răspândită în societate și că ea este cauza multor eșecuri atât pe plan personal, cât și pe plan familial (creșterea copiilor) și, deloc mai puțin, pe plan social: lipsa de maturitate a bărbaților și a femeilor care ocupă posturi de prim-plan este cauza unei multitudini de ravagii în viața celor care sunt încredințați responsabilității lor.