0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Marian‑Gabriel Hâncean

Cărţi de Marian‑Gabriel Hâncean

Marian‑Gabriel Hâncean este conferenţiar universitar la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii din Bucureşti, unde predă cursurile: Analiza reţelelor sociale: detectarea configuraţiilor relaţionale, Sociologia organizaţiilor şi Comportament organizaţional.

De asemenea, la Institutul de Cercetări al Universităţii din Bucureşti (ICUB), este coordonatorul Grupului de cercetare a grafurilor şi reţelelor sociale (GraphNets).

În 2017, a primit din partea Universităţii din Bucureşti premiul pentru cel mai bun articol ştiinţific în domeniul ştiinţelor sociale („Homophily in Coauthorship Networks of East‑European Sociologists“, publicat ca autor principal, împreună cu Matjaž Perc, în Scientific Reports, editat de revista Nature).

Este membru al asociaţiei profesionale internaţionale a specialiştilor în analiza reţelelor sociale (International Network for Social Network Analysis) şi al Societăţii Sociologilor din România.

Actualmente, implementează, în calitate de lider al echipei din România, proiectul de cercetare ORBITS (http://pagines.uab.cat/orbits/en, 2016‑2020), împreună cu Departamentul de Antropologie Socială şi Culturală din cadrul Universităţii Autonome din Barcelona.

A participat la stagii de perfecţionare în utilizarea soluţiilor software de analiză a datelor de reţea socială (RSiena, UCINET, Pajek, R, EgoNet, visone, VennMaker) la: Vrije Universiteit (Amsterdam, 2011), Universität Hamburg (Hamburg, 2013), Universitat Autònoma de Barcelona (Barcelona, 2015, 2017), Sciences Po (Paris, 2016), Johannes Gutenberg‑Universität (Mainz, 2017).

Este certificat de GESIS Leibniz‑Institut für Sozialwissenschaften şi de Universität zu Köln (Germania) în modelarea prin ecuaţii structurale (2017), în analiza statistică a datelor cu structură multi-nivel (2018) şi în analiza statistică longitudinală a reţelelor dinamice prin RSiena (2018), iar de Universitatea Autonomă din Barcelona în analiza reţelelor personale (2015).

Ariile sale majore de cercetare sunt studiul reţelelor sociale şi analiza organizaţiilor.

Mai multe detalii despre el găsiţi pe gabrielhancean.wordpress.com.


Cărţi de Marian‑Gabriel Hâncean