0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Marie-Louise von Franz

Cărţi de Marie-Louise von Franz

Marie-Louise von Franz (1915 - 1998) s-a născut în Germania, la Munchen, în familia unui baron austriac, dar și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în Elveția.

În 1933 l-a cunoscut pe C.G. Jung, la vârsta de 18 ani, și i-a fost cel mai apropiat colaborator până la moartea acestuia.

Doctor în limba latină medievală la Universitatea din Zürich, a realizat traducerea unor texte alchimice medievale, ajutându-l pe Jung în studiul său asupra alchimiei, în schimbul ședințelor de psihoterapie și al formării sale ca analist.

A preluat mesajul operei lui Jung la un nivel foarte personal și a căutat să îl transmită mai departe și să îl dezvolte, fără a fi o adeptă oarbă a concepțiilor marelui psihiatru elvețian. Din contră, von Franz a lăsat o moștenire proprie în psihologia analitică, formată din nenumărate scrieri și analize, dar și din numeroșii analiști pe care i-a format personal de-a lungul anilor. Cu toții au respectat personalitatea deosebită a analistei, cultura sa impresionantă, capacitatea sa de analiză a naturii umane, dar și căldua și compasiunea.

În 1948, Marie-Louise von Franz a înființat Institutul C.G. Jung din Zürich, cu acordul și contribuția lui Jung.


Cărţi de Marie-Louise von Franz


Interpretarea basmelor

Autor(i): Marie-Louise von Franz
Editura: Trei
Colecţia: Psihologie
Anul apariţiei: 2019
Pagini: 148 (14x21 cm)
Preţ: 35,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Scrisă elegant, cu o erudiție impresionantă, cartea de față oferă un scurt istoric al interpretărilor date basmelor de-a lungul timpului, apoi prezintă pe larg metoda de analiză a autoarei, aplicată pe un basm al fraților Grimm, „Cele trei pene“.