0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Marie-Louise von Franz

Cărţi de Marie-Louise von Franz

Marie-Louise von Franz (1915 - 1998) s-a născut în Germania, la Munchen, în familia unui baron austriac, dar şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii în Elveţia.

În 1933 l-a cunoscut pe C.G. Jung, la vârsta de 18 ani, şi i-a fost cel mai apropiat colaborator până la moartea acestuia.

Doctor în limba latină medievală la Universitatea din Zürich, a realizat traducerea unor texte alchimice medievale, ajutându-l pe Jung în studiul său asupra alchimiei, în schimbul şedinţelor de psihoterapie şi al formării sale ca analist.

A preluat mesajul operei lui Jung la un nivel foarte personal şi a căutat să îl transmită mai departe şi să îl dezvolte, fără a fi o adeptă oarbă a concepţiilor marelui psihiatru elveţian. Din contră, von Franz a lăsat o moştenire proprie în psihologia analitică, formată din nenumărate scrieri şi analize, dar şi din numeroşii analişti pe care i-a format personal de-a lungul anilor. Cu toţii au respectat personalitatea deosebită a analistei, cultura sa impresionantă, capacitatea sa de analiză a naturii umane, dar şi căldua şi compasiunea.

În 1948, Marie-Louise von Franz a înfiinţat Institutul C.G. Jung din Zürich, cu acordul şi contribuţia lui Jung.


Cărţi de Marie-Louise von Franz


Dimensiunile arhetipale ale psihicului

Dimensiunile arhetipale ale psihicului. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Autor(i): Marie-Louise von Franz
Editura: Herald
Colecţia: Jungiana
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 400 (13x20 cm)
Preţ: 41,50 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Conform perspectivei psihologiei jungiene, astăzi suntem martorii unei tranziţii cruciale: o perioadă de reacţie împotriva formelor culturale şi religioase care s-au rigidizat şi s-au izolat de izvorul creator al conştientului colectiv. Semnificaţia ascunsă a acestei „urgente psihice“ este aceea că împinge dezvoltarea conştiinţei umane către o renaştere spirituală.

În această carte, eminentul analist jungian Marie-Louise von Franz îşi foloseşte vasta cunoaştere pe care o are despre mituri, basme, vise şi viziuni pentru a arăta modul în care însuşi psihicul colectiv ne-a indicat căile prin care am putea rezolva impasul modern în care ne aflăm.