0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Matt Parker

Cărţi de Matt Parker

Matt Parker, cunoscut ca matematicianul comedian, poate fi văzut vorbind despre matematică la BBC, în Guardian şi pe diverse scene din Marea Britanie, la târguri şi festivaluri ştiinţifice, în teatre.

La origine, profesor de matematică din Australia, Matt trăieşte acum în Guildford, într-o casă plină cu aproape toate consolele retro de jocuri video făcute vreodată.

Nimic nu a putut sta vreodată între Matt şi computere.

E fluent în binar şi poate să-ţi scrie în câteva secunde numele ca o secvenţă de 0 şi 1.

În 2012, el şi echipa Think Maths a realizat un computer complet funcţional din circuite făcute din piese de domino: a fost nevoie de 10.000 piese de domino, 12 oameni şi 6 ore.

Când nu lucrează ca membru al Public Engagement in Mathematics, la Queen Marry University din Londra, făcând comedie stand-up sau semnând calculatoarele fanilor la finalul unui spectacol, Matt îşi petrece timpul plimbându-se fără ţintă în ţinuturi rurale sau încercând să găsească un pub care vinde bere decentă.

Numărul lui favorit, în momentul de faţă, este 2025.

Dacă vreţi să aflaţi mai multe despre Matt şi să îl vedeţi live şi la TV, vizitaţi: standupmaths.com.


Cărţi de Matt Parker


Ce se poate face în a patra dimensiune

Ce se poate face în a patra dimensiune. Editura Paralela 45
CumpărDetalii carte

Autor(i): Matt Parker
Editura: Paralela 45
Colecţia: Biblioteca de matematică
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 424 (16x23 cm)
Preţ: 39,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Matematicianul şi comedianul Matt Parker foloseşte bizarele sticle Klein, nişte felii de pizza inimaginabil de mici, noduri pe care nu le poate desface nimeni şi computere construite din piese de domino, ca să ne dezvăluie unele dintre cele mai exotice şi fascinante idei din matematică.