0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Maura O`Halloran

Cărţi de Maura O`Halloran

Într-o mică mănăstire budistă din nordul Japoniei se află statuia unei tinere femei irlandezo-americane care a trăit acolo la începutul anilor `80.

În cursul celor trei ani a de practică zen în Iwate şi Tokio a fost cunoscută drept Maura-san sau Soshin-san, după numele său monastic.

A primit transmiterea învăţăturilor lui Buddha în 1982 şi a murit într-un accident auto, în Thailanda, şase luni mai târziu.

A călătorit foarte mult înainte de a ajunge în Japonia, fiind un spirit rebel şi extrem de nonconformist. A vizitat Grecia, Italia, nordul Africii, Franţa şi Marea Britanie, Statele Unite, Canada, şi America Latină.

În Boston, unde s-a născut Maura, sau în Dublin, unde şi-a petrecut tinereţea şi anii studenţiei, nu se ştia mai nimic despre experienţa sa de călugăriţă zen până la apariţia documentarului biografic Maura: A Japanese Journey, produs de televiziunea naţională irlandeză în 2002.


Cărţi de Maura O`Halloran


Inimă pură, minte iluminată

Inimă pură, minte iluminată. Editura Atman
CumpărDetalii carte

Viaţa şi corespondenţa unei sfinte zen irlandeze

Autor(i): Maura O`Halloran
Editura: Atman
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 357 (13x20 cm)
Preţ: 35,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

La doar 24 de ani, Maura a călătorit în Japonia, unde a început să studieze şi să practice zen sub ghidarea unui maestru zen veritabil. A ajuns să fie recunoscută ca maestră zen într-un timp neobişnuit de scurt. Cartea aceasta este mărturia realizărilor sale.