0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Mihai Maci

Cărţi de Mihai Maci

Mihai Maci este lector în cadrul Departamentului de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene al Universităţii din Oradea.

A urmat studii de licenţă, de masterat şi de doctorat la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, specializându-se în filosofie contemporană.

Preocupările sale iniţiale au fost legate de Simone Weil, apoi de Martin Heidegger şi de relaţiile gândirii acestuia cu problemele istoriei şi cele ale teologiei contemporane.

Încă din perioada stagiilor doctorale din Franţa a fost interesat de gândirea disidenţei est-europene şi, în mod particular, de opera filosofului ceh Jan Patočka.

A publicat studii despre gânditori contemporani (Martin Heidegger, Edith Stein, Jan Patočka, Moisey Ostrogorsky sau Zevedei Barbu), probleme ale istoriei recente a lumii româneşti (secularizarea, memoria Holocaustului şi a comunismului), precum şi articole pe teme de educaţie şi politică internaţională.


Cărţi de Mihai Maci


Anatomia unei imposturi

Anatomia unei imposturi. Editura Trei
CumpărDetalii carte

O şcoală incapabilă să înveţe

Autor(i): Mihai Maci
Editura: Trei
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 400 (13x20 cm)
Preţ: 39,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Elevul care învaţă că poate obţine note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remuşcări, cel care-şi copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenţii va şti că la baza reuşitei stă nu cunoaşterea, ci cunoştinţele.