0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Mircea Opriţă

Cărţi de Mircea Opriţă

Mircea Opriţă s-a născut la 25 octombrie 1943, în Timişoara. Şi-a făcut studiile liceale şi universitare la Cluj, acestea din urmă la Facultatea de Filologie a Universităţii „Babeş-Bolyai“.

A fost multă vreme lector la Editura Dacia, iar între 1996-1998 şi 2002-2006, director al Centrului/Institutului Cultural Român de la Budapesta.

Este membru al Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din România.

În cariera literară a debutat în 1960, iar în 1966 i s-a tipărit primul volum de povestiri, „Întâlnire cu meduza“.

A publicat în reviste şi antologii din ţară şi străinătate. I s-au tradus povestiri şi studii critice în limbile engleză, franceză, germană, maghiară, polonă, rusă, italiană, greacă, sârbă.

A primit o serie de premii literare în ţară: Premiul Uniunii Scriitorilor, trei premii ale Filialei Cluj a USR, Premiul „Titu Maiorescu“ al Academiei Române pentru „Discursul utopic“, Premiul „Ion Hobana“ pentru întreaga activitate şi altele.

În străinătate a fost încununat cu Premiul pentru poezie al PEN-Clubului (Londra, 1965), Premiul special al juriului la EUROCON III (Poznan, Polonia, 1976), precum şi cu Premiul „Aripile de aur ale fanteziei“, obţinut tot în Polonia, în 1980.

În 2010 i s-a acordat Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler.


Cărţi de Mircea Opriţă


Clubul nemuritorilor

Clubul nemuritorilor. Editura Şcoala Ardeleană
CumpărDetalii carte

Orizonturi în expansiune

Autor(i): Mircea Opriţă
Editura: Şcoala Ardeleană
Colecţia: Noua Spiritualitate
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 238 (13x20 cm)
Preţ: 30,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Ştirea transmisă prin media referitoare la crearea Institutului Nemuririi în SUA este deja veche şi ar trece uşor la capitolul bizareriilor de care este plină lumea dacă nu ni s-ar spune că acolo sunt implicaţi numeroşi specialişti blindaţi cu numeroase diplome şi titluri academice emise de universităţi de prestigiu din lume (psihologi, criobiologi, nanotehnologi, gerontologi, medici, filosofi, cercetători, informaticieni etc.), care au ca obiectiv obţinerea nemuririi.