0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Mongus Borahovici Kenin-Lopsan

Cărţi de Mongus Borahovici Kenin-Lopsan

Mongus Borahovici Kenin-Lopsan a absolvit Facultatea de Ştiinţe ale Orientului a Universităţii de Stat din Leningrad; este doctor în ştiinţe ale istoriei, scriitor, etnograf, fondator al organizaţiei religioase a şamanilor tuvini „Dungur“.

Din 1966 este şef al secţiei de istorie a Muzeului Naţional din Republica Tuva. Aici demersul său excepţional constă în publicarea folclorului şamanismului tuvin.

În 1987 publică la Novosibirsk monografia „Magia şamanilor din Tuva“, în 1994 „Etica tradiţională a tuvinilor“, în 1995 „Algisuri ale şamanilor din Tuva“ şi alte articole şi cărţi pe această temă. La Sankt-Petersburg, a susţinut lucrarea de doctorat dedicată şamanismului tuvin.

În noiembrie 1992 a fost creată societatea şamanilor din Tuva „Dungur“ - „Buben“, al cărei preşedinte a devenit Kenin-Lopsan.

În 1993 şi 2003, la Kizil, sub conducerea sa au avut loc seminariile şamanilor şi specialiştilor în şamanism.

La primul Simpozion internaţional privind studierea şamanismului tuvin, Kenin-Lopsan a fost decorat cu medalia de aur a Fondului american de cercetare a şamanismului, fiind declarat „Comoara vie a şamanismului“.


Cărţi de Mongus Borahovici Kenin-Lopsan


Şamanii din Tuva

Şamanii din Tuva. Editura Herald
CumpărDetalii carte

O cercetare asupra şamanismului siberian

Autor(i): Mongus Borahovici Kenin-Lopsan
Editura: Herald
Colecţia: Şamanism
Anul apariţiei: 2013
Pagini: 360 (13x20 cm)
Preţ: 39,50 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Şamanismul este un fenomen al culturii spirituale a popoarelor din întreaga lume. Devenită tradiţională pentru ştiinţa etnografică rusească, tema şamanismului, în toate manifestările şi atributele sale, trezeşte un imens interes chiar pentru cercetătorii contemporani, care analizează geneza şi particularităţile acestui fenomen în toată complexitatea lui.