0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Monica Hăncianu

Cărţi de Monica Hăncianu

Prof. dr. Monica Hăncianu, este prorector al U.M.F. „Grigore T. Popa“, Iași, cu preocupări constante în domeniul fitoterapiei și farmacognoziei, materializate în rezultate relevante pentru cercetarea medicamentelor de origine vegetală și a suplimentelor alimentare.

În prezent este coordonator pentru programul de studii aprofundate (competență pentru medici) „Fitoterapie și fitofarmacologie practică“.

Este coautor a numeroase lucrări științifice și a șase brevete de invenție.


Cărţi de Monica Hăncianu


Plante medicinale de la A la Z

Autor(i): Ursula Stănescu, Monica Hăncianu, Oana Cioancă, Ana Clara Aprotosoaie, Anca Miron,
Editura: Polirom
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 656 (16x23 cm)
Preţ: 79,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Cartea cuprinde monografiile plantelor medicinale indigene și ale plantelor medicinale exotice cel mai frecvent utilizate în fitoterapie.

Cititorul interesat de calitățile terapeutice ale plantelor medicinale va găsi aici, pe lângă denumirile lor științifice și cele populare, informații esențiale despre aria de răspândire, utilizările tradiționale, principiile active, indicațiile terapeutice, eventualele efecte toxice și interacțiuni medicamentoase.

Farmacognozie

Produse vegetale cu substanțe bioactive

Autor(i): Ursula Stănescu, Monica Hăncianu, Cerasela Elena Gîrd,
Editura: Polirom
Colecţia: BIOS
Anul apariţiei: 2020
Pagini: 472 (16x23 cm)
Preţ: 99,95 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Ne-am propus prezentarea acestui material, care încearcă să aducă sub formă compactă esențialul din farmacognozia momentului și caută să explice (având în vedere larga interdisciplinaritate a domeniului) pe cât posibil procese și mecanisme cu care cititorul este poate mai puțin familiarizat.