0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Nicolai Z. Bruja

Cărţi de Nicolai Z. Bruja

NICOLAI Z. BRUJA este absolvent, şef de promoţie, al Institutului Medico-Militar şi al Facultăţii de Farmacie Bucureşti.

Încă de la absolvirea I. M. M., lucrează în Laboratorul de Biochimie al Spitalului Militar Clinic de Urgenţă „Carol Davila“ din Bucureşti. Mai întâi la Secţia de control medicamente şi Toxicologie, iar apoi la Secţia Biochimie. În 1966 este cooptat în colectivul de cercetători al Centrului de Cercetări Medico-Militare din Bucureşti ca cercetător ştiinţific principal şi ca şef al Laboratorului de Biochimie şi Toxicologie.

Publică la Editura Militară cartea „Diagnosticul de laborator în intoxicaţiile acute“, carte ce va reprezenta, pentru mulţi ani după publicare, singurul ghid informativ în depistarea toxinelor din produsele biologice - atât de util analiştilor toxicologi.

Se înscrie în aceşti ani de activitate printre inovatorii fervenţi în domeniul toxicologiei militare. Ultima parte a activităţii şi-o desfăşoară în cadrul Spitalului Militar Central ca şef de labotaror. Autor a peste 30 de publicaţii ştiinţifice în domeniul polarografiei, toxicologiei şi biochimiei, Nicolai Z. Bruja, ajuns acum la o vârstă venerabilă, nu pregetă a se pune la curent cu ultimele descoperiri din domeniul căruia i-a pus la dispoziţie întreaga sa carieră.


Cărţi de Nicolai Z. Bruja


Hrana de fiecare zi

Hrana de fiecare zi. Editura MAST
CumpărDetalii carte

Între sănătate deplină şi sinucidere lentă

Autor(i): Nicolai Z. Bruja
Editura: MAST
Anul apariţiei: 2010
Pagini: 446 (13x20 cm)
Preţ: 14,45 Lei
Disponibilitate: în stoc

Cartea „Hrana de fiecare zi“ îşi propune să dezvăluie cruntul adevăr că o nutriţie „peste măsură“, improprie, dezechilibrată, nesănătoasă, o patoalimentaţie, aşa cum au botezat-o nutriţioniştii, are un profund impact asupra tuturor cauzelor principale din societatea noastră industrializată, care ne scurtează viaţa, apropiindu-ne de mormânt.