0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Nicolai Z. Bruja

Cărţi de Nicolai Z. Bruja

NICOLAI Z. BRUJA este absolvent, șef de promoție, al Institutului Medico-Militar și al Facultății de Farmacie București.

Încă de la absolvirea I. M. M., lucrează în Laboratorul de Biochimie al Spitalului Militar Clinic de Urgență „Carol Davila“ din București. Mai întâi la Secția de control medicamente și Toxicologie, iar apoi la Secția Biochimie. În 1966 este cooptat în colectivul de cercetători al Centrului de Cercetări Medico-Militare din București ca cercetător științific principal și ca șef al Laboratorului de Biochimie și Toxicologie.

Publică la Editura Militară cartea „Diagnosticul de laborator în intoxicațiile acute“, carte ce va reprezenta, pentru mulți ani după publicare, singurul ghid informativ în depistarea toxinelor din produsele biologice - atât de util analiștilor toxicologi.

Se înscrie în acești ani de activitate printre inovatorii fervenți în domeniul toxicologiei militare. Ultima parte a activității și-o desfășoară în cadrul Spitalului Militar Central ca șef de labotaror. Autor a peste 30 de publicații științifice în domeniul polarografiei, toxicologiei și biochimiei, Nicolai Z. Bruja, ajuns acum la o vârstă venerabilă, nu pregetă a se pune la curent cu ultimele descoperiri din domeniul căruia i-a pus la dispoziție întreaga sa carieră.


Cărţi de Nicolai Z. Bruja


Hrana de zi cu zi

Între sănătate deplină și sinucidere lentă

Autor(i): Nicolai Z. Bruja
Editura: MAST
Anul apariţiei: 2010
Pagini: 446 (13x20 cm)
Preţ: 14,45 Lei
Disponibilitate: în stoc

Cartea „Hrana de fiecare zi“ își propune să dezvăluie cruntul adevăr că o nutriție „peste măsură“, improprie, dezechilibrată, nesănătoasă, o patoalimentație, așa cum au botezat-o nutriționiștii, are un profund impact asupra tuturor cauzelor principale din societatea noastră industrializată, care ne scurtează viața, apropiindu-ne de mormânt.